Emerson: Da, pripravljen sem, da zaigram za Barcelono

La liga 13. Apr 20209:31 > 9:33
Getty Images/Fran Santiago

Desni bočni branilec Real Betisa Emerson je odgovoril na govorice, ki ga že to poletje selijo na Camp Nou. 21-letnik ni skromen in je prepričan, da je že danes dovolj kvaliteten za Barcelonin dres.

Emerson se je v Španijo preselil lani, ko sta se zanj borila prav Barcelona in Betis. Katalonci so že bili dogovorjeni za prestop, a je vmes posegel Betis, ki je branilca odštel le šest milijonov evrov, a se z Barcelono dogovoril, da lahko nogometaša za isto vsoto odkupi do leta 2021. Trener Barcelone Quique Setien si zdaj želi, da do nakupa pride čim prej. Brazilec je v tej sezoni odigral nekaj fantastičnih partij, skupno pa si je dres Betisa nadel 23-krat.

Vztrajali so na tem, da izboljšam igro v obrambi. V napadu sem sodeloval brez težav, v obrambi pa ni bilo lahko. Začel sem delati na tem in stvari so se hitro spremenile. Če sem iskren, v Braziliji v obrambi nisem imel veliko dela, posledično pa nisem napredoval. Zapiranje prostora in taktika je nekaj, na kar začne nogometaš misliti šele v Evropi,” razkriva 21-letnik in dodaja:

Nisem pričakoval, da bom na tak nivo prišel tako hitro. V tej sezoni brez dvoma igram najboljši nogomet v življenju. Stvari se odvijajo zelo hitro. Sem mlad in pripravljen, da zaigram za katerokoli ekipo na svetu. Da, pripravljen sem, da zaigram za Barcelono. Ničesar se ne bojim. Že kot otrok sem sanjal, da bom igral za Barco. Takrat so za njo igrali Ronaldinho, Dani Alves, jaz pa sem oboževal še Messija in Abidala.

Emerson je za konec razkril, da ima ob Daniju Alvesu še tri idole na bočnih položajih – Cafu, Robert Carlos in Marcelo