Marca: Real bo pripeljal Haalanda in Mbappeja

La liga 14. Apr 202012:21 > 12:23
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Španska Marca je razkrila izjemno ambiciozen načrt madridskega Reala, ki želi v Madrid naslednje leto zvabiti tako Erlinga Haalanda kot Kyliana Mbappeja.

Erling Haaland naj bi se na Santiago Bernabeuu iz dortmundske Borussie preselil čez nekaj mesecev v zameno za 75 milijonov evrov, medtem ko naj bi leto 2021 zaznamoval Realov nakup Kyliana Mbappeja iz PSG-ja.

Koliko bi galaktiki odšteli za mladega Francoza, ni znano, brez dvoma pa manj kot bi zanj plačali pred epidemijo koronavirusa oziroma 180 milijonov evrov, kolikor ga cenijo na Tranyfermarktu. Razlog za nižjo ceno se skriva tudi v temu, da se Mbappeju pogodba s Parižani izteče leta 2022, kar seveda odpira vrata tudi preostalim klubom.

Razlogov, zakaj Real želi oba mlada superzvezdnika, je kar nekaj. Potem ko je pred dvema letoma klub zapustil Real Madrid, v španski prestolnici zanj še niso našli primerne zamenjave. Po odhodu Portugalca je vlogo prvega strelca prevzel Karim Benzema (do prekinitve sezone je dosegel 19 zadetkov in devet podaj), toda konec leta bo dopolnil 33-let in jasno je, da Real potrebuje novega osrednjega napadalca. Ob tem ne gre pozabiti niti tega, da Luka Jović, za katerega je Real plačala 60 milijonov, niti približno ni upravičil visokih pričakovanj.

Vodilni možje Reala verjamejo, da bi z nakupom Haalanda in Mbappeja vsaj za naslednjih deset let rešili težave v napadu. Haaland, ki je letos za Salzburg in Borussio dosegel 40 zadetkov, je klasična “devetka”, vladar kazenskega prostora in “naravni naslednik” Benzemaja, medtem ko se Mbappe, ki prodira s krila in pogosto prostor iše tudi daleč od gola, sam od sebe ponuja kot idealni naslednik CR-ja.

Norvežan bi prišel pred Francozom, saj je veliko cenejši in dostopnejši. Dortmundčani so ga pozimi pripeljali pod ceno (20 milijonov evrov), toda popust ima svojo slabo stran oziroma zelo nizko odkupno klavzulo. Haaland lahko že poleti klub zapusti za 75 milijonov, kar za klub kot je Real ne predstavlja velike ovire.

PSG ob vse bolj verjetnem povratku Neymarja v Barcelono ne želi niti pomisliti, da bi v samo nekaj mesecih ostal brez obeh največjih zvezdnikov, toda Mbappe je zavrnil vse ponudbe za podaljšanje pogodbe, med vrsticami pa že večkrat namignil, da je samo en klub, v katerega si želi oditi iz Pariza.