Se David Silva po koncu sezone vrača nazaj domov?

La liga 20. Apr 202021:00 > 21:07
Stu Forster, Getty Images Sport

Izkušeni španski vezist David Silva bo po koncu letošnje sezone zapustil Manchester City. Zato si ga že sedaj mnogi želijo v svojih vrstah, najbolj pa se zdi realna vrnitev domov v Valencio, kjer se je vse skupaj začelo.

Pred točno 10. leti je David Silva odšel iz Valencie na Etihad, kamor se je preselil za takrat, dokaj skromnih 33 milijonov evrov. 

Od leta 2010 je izkušeni 34-letnik v dresu Manchester Citya odigral 301. tekmo in dosegel 57. zadetkov. Ob tem je osvojil štiri naslove v Premier League, vendar se njegova zgodba v Angliji počasi bliža koncu. Ob koncu letošnje sezone se mu namreč izteča pogodba, ki pa je s sinje modrimi ne bo podaljšal, kar pomeni, da bo po koncu letošnje sezone postal prost nogometaš.

Čeprav ima 34. let je Silva že kar nekajkrat dokazal, da zna še kako zelo dobro igrati nogomet na najvišjih obratih: To pomeni, da si ga bodo v svojih vrstah zagotovo želeli marsikateri klubi. Sam naj bi bil najbolj naklonjen vrnitvi nazaj v domovino. Zelo blizu naj bi bil namreč vrnitvi v Valencio.

Na Mestalli je David Silva preživel kar šest let. Vse skupaj se je začelo leta 2004, najprej je bil posojen v Eibar in Celto potem pa je postal stalni član udarne postave netopirjev, kjer se je tudi uveljavil. Na 119-ih tekmah je v dresu Valencie dosegel tudi 21. zadetkov.