Martinez: Hazard dobro okreva, imel je tudi srečo.

La liga 20. Apr 202012:30 > 12:33
David Ramos/Getty Images

Slektor belgijske reprezentance Roberto Martinez je potrdil, da Eden Hazard dobro okreva po operaciji gležnja, a še vedno ni jasno, kdaj se bo nogometaš Reala vrnil na zelenice.

Hazard je bil operiran na začetku marca v Dallasu. Iz kluba so sporočili, da je sezona zanj že končana in da bo moral izpustiti tudi evropsko prvenstvo, toda zaradi pandemije koronavirusa obstaja možnost, da Hazard zaigra v morebitnem nadaljevanju sezone.

Operacija je dobro uspela in Eden dobro okreva. Zaenkrat ni nobenih zapletov,” je dejal selektor belgijske reprezentance.

“Kmalu bo lahko začel teči. Hitro se bo vrnil,” zatrjuje Roberto Martinez.

Belgijski strateg je izpostavil tudi to, da je imel Hazard veliko sreče, da je šel na operacijo pred izbruhom epidemije v ZDA. 

 29-letni virtuoz še ni upravičil astronomske odškodnine, ki jo je Real odštel Chelseaju za njegove usluge. Hazard je v letošnji sezoni za Real zbral 15 nastopov in zgolj enkrat meril v polno.

Evropsko prvenstvo je prestavljeno za eno leto. Belgijci bodo drugo leto v ožjem krogu favoritov. Hazard je za reprezentanco zbral 106 nastopov in dosegel 32 zadetkov.