Diego Simeone ostaja brez svojega pomočnika

La liga 3. Jun 202014:36 > 14:39
Michael Steele, Getty Images Sport

German Burgos, dosedanji pomočnik Diega Simeoneja zapušča Atletico Madrid. Odločitev je pričakovana in že napovedana, saj se Burgos želi preizkusiti v vlogi glavnega trenerja.

Legenda Atletico Madrida German Burgos je bil pomočnik Diega Simeoneja od leta 2011 dalje. Po koncu letošnje sezone pa zapušča Madridčane. Želi se namreč preizkusiti v vlogi glavnega trenerja. Na mizi naj bi imel celo ponudbo River Plata.

“Po koncu letošnje sezone bom začel kariero kot glavni trene. Z več kot deset leti izkušenj v elitnem tekmovanju, mislim, da sem pripravljen, da postanem trener,” je dejal Burgos, ki je pri navijačih priljubljen tudi zato, ker je 3 sezone branil kot vratar za Atletico.

51-letnik je izbral dva trenuzka, ki sta mu še posebej ostala v spominu od kar je bil pomočnik Atletica.

Objem s Simeoneom, ko smo osvojili La Ligi,to je prvi. In pa zadnji na Anfieldu. Upam, da bom imel še tretji trenutek in sicer, ko osvojimo Ligo prvakov. Pred seboj imam delo, ki ga želim zaključiti, tukaj je liga, vsi pa si želimo osvojiti Ligo prvakov. To so sanje za vse nas.”

Za zaključek pa je dejal, da so vsi v klubu vedeli, da bo ta trenutek enkrat prišel. Ponosen je na vsa leta, ki jih je preživel pri Atleticu in dodal:

To ni zbogom, ampak nasvidenje.”