Celti iz Viga dovoljenje, da pripelje Nolita iz Seville

La liga 18. Jun 202019:37 > 19:46
getty images/gonzalo alvaro moreno

Celta iz Viga je izkoristila pravilo španske nogometne zveze, da lahko v slučaju poškodbe registrira novega nogometaša. In to so storili, ker se je poškodoval rezervni vratar so v klub pripeljali nekdanjega španskega reprezentanta sicer napadalca Nolita.

Izkušeni 33-letni Nolito je še pred dnevi sedel na rezervni klopi Seville, v nedeljo pa bi morebiti že lahko nosil dres Celte iz Viga. Nekdanji španski reprezentant je v teh dneh prestopil iz Seville v Celto iz Viga pa čeprav še ni prestopnega roka. 

Pravilo španske nogometne zveze namreč dopušča, da lahko ekipa pripelje in registrira novega nogometaša v primeru, da se nekdo v ekipi poškoduje. In ravno to pravilo so izkoristili pri Celti, potem, ko se je poškodoval njihov rezervni vratar Sergio Alvarez. V klub sopripeljali svojega nekdanjega nogometaša Nolita, ki je v dosedanjem delu sezone igral za Sevillo in na 20-ih tekmah zabil 5 zadetkov.

Zgodba je podobna kot v primeru Danca MartinaBraihwaiteja, ki je že po izteku prestopnega roka iz Leganesa prestopil v Barcelono.

Napadalec je sicer tudi občasni španski reprezentant in ravno z odličnimi predstavami v dresu Celte (2013-2016), si je priboril prestop v Manchester City, kjer se ni dokazal in se potem dokaj hitro vrnil v Španijo, kjer je od leta 2017 nosil dres Seville.

V zaključku španske La Lige pa bo tako s svojim prepotrebnimi izkušnjami pomagal Celti, da si izbori obstanek med špasnko elito.