Sneijder: V Madridu sem veliko ponočeval in pil

La liga 25. Jun 202022:37 > 22:39
Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Wesley Sneijder je imel nedvomno zelo lepo kariero, a mnogi menijo, da bi lahko v njej osvojil še precej več.

   Najboljše predstave je Nizozemec kazal v dresu milanskega Interja. Pod taktirko Joseja Mourinha se je v sezoni 2009/10 veselil trojčka. Istega leta se je z Nizozemsko uvrstil v finale svetovnega prvenstva v JAR. 

Pred prihodom na Apeninski polotok pa Sneijder ni imel najboljše epizode pri Real Madridu. V Španiji je imel polno vzponov in padcev. Zato, da v kraljevem klubu iz Madrida ni bil tako uspešen, krivi izključno sebe in svojo nagnjenost k alkoholu.

Bil sem mlad in užival sem v popularnosti. Nisem se drogiral, sem pa popil ogromno alkohola. Tudi ponočeval sem veliko. Steklenica vodke je bila moja najboljša prijateljica. Nisem igral slabo, toda lahko bi bil precej boljši. Padel sem v fizičnem smislu, nisem bil tako koncentriran, primanjkovalo mi je moči. Samemu sebi sem lagal, da te stvari kompenziram zaradi dobre tehnike, strela in nogometne inteligence,” je dejal Sneijder.

36-letnik je z Realom enkrat osvojil La ligo. Za nizozemsko reprezentanco je zbral kar 130 nastopov in dosegel 30 golov.