Barca ponovno oškodovana!

La liga 28. Jun 202015:43 > 15:49
Alex Caparros Getty Images Sport

Barcelona vse bolj izgublja korak z madridskim Realom v boju za prvenstveno zvezdico v la Ligi. Katalonci so s sinočnjim remijem (2:2) na gostovanju pri Celti v Vigu še nekoliko dlje od obranitve naslova državnih prvakov.

Michael Regan/Getty Images

Blaugrana je na Balaidosu še enkrat potrdila, da ima letos gromozanske težave na gostovanjih. V napadu je bila preveč razsipna, obrambna vrsta si je vnovič privoščila kopico napak, zvezna vrsta je tako ali tako že celotno sezono povsem nedorečena in brezidejna. Za nameček prvi zvezdnik Lionel Messi, čeprav je asistiral za oba gola Luisa Suareza, ni imel najboljšega večera.

Vseeno se pri Barceloni znova upravičeno pritožujejo tudi nad sojenjem. Potem ko je bilo ogromno polemik kar na zadnjih treh tekmah večnih rivalov iz Madrida zapored in so galaktiki zmagovali tudi na račun številnih vprašljivih sodniških odločitev, je zaradi velike napake glavnega delilca pravice Guillerma Cuadre Fernandeza sinoči v Vigu Barcelona izgubila zmago in dve pomembni točki v boju za naslov. Celta je tik pred koncem tekme izenačila po mojstrsko izvedenem prostem strelu sijajnega Iaga Aspasa, a dejstvo je, da prekrška Piqueja ni bilo in do prostega strela sploh ne bi smelo priti. Celo analitik sodniških odločitev pri galaktikom tradicionalno zelo naklonjenem madridskem športnem časniku Marca, Oliver Andujar, je odkrito zapisal, da prekrška Piqueja ni bilo in da je bil prosti strel, s katerega je zadel Aspas, sodniško darilo Celti in posledično seveda tudi madridskemu Realu. Da bi bila ironija še večja, je Cuadra Fernandez prosti strel dosodil po teatralnem padcu Brazilca Rafinhe, ki za Celto v tej sezoni igra kot posojen nogometaš Barcelone. Seveda se je ob Rafinho in njegovo simuliranje po obračunu ostro odzval tudi nesrečni Gerard Pique.