Marca: Jezni Messi bo razmislil o odhodu

La liga 3. Jul 202011:49 > 11:51
David Ramos/Getty Images

Kot pišejo španski mediji, Lionel Messi pri Barceloni ni srečen. Ni težko priti do zaključka, da Argentinec ni najbolj zadovoljen, ker Barca zaostaja štiri točke za Realom v boju za naslov in ne igra dobro. Težava za Katalonce predstavlja dejstvo, da ima Messi pogodbo sklenjeno do leta 2021.

Marca piše, da je Lionel Messi zelo nezadovoljen nad razmerami v klubu prekinil pogovore o podaljšanju sodelovanja. Domnevno obstaja spor s trenerjem Quiquejem Setienom in njegovim pomočnikom, rezultati Barcelone niso dobri, igralcem pa so zmanjšali plače zaradi epidemije koronavirusa

V Barceloni vse zanikajo in trdijo, da pogovori potekajo po “ustaljenih tirnicah”, medtem ko naj bi Messi po poročanju Marce želel nekoliko počakati na razvoj dogodkov. Argentinca v prvi vrsti zanima, kakšni so kadrovski načrti za naslednjo sezono, kdo bo sedel na klopi, … V kolikor se stvari ne bodo razvile po njegovem okusu, bo po koncu naslednje sezone lahko klub zapustil kot prost igralec.

Leto 2021 bo v Kataloniji očitno zelo vroče, saj so na vrsti tudi predsedniške volitve in jasno je, da bo vloga Messija v kampanji odločilna. Izključiti ne gre niti dejstva, da gre samo za špekulacije madridskih medijev, ki želijo s tem vnesti še dodaten nemir v vrste velikih rivalov, toda govorice o odhodu Messija je moral po zmagi proti Getafeju komentirati tudi trener Reala Zinedine Zidane: “Ne vem, kaj se bo zgodilo. Upam, da ne bo odšel, ker želimo, da najboljši igrajo v tej ligi.”

Messi je v letošnji sezoni dosegel 27 golov na 37 tekmah v vseh tekmovanjih.