Če bi me zanimal posamezni učinek, bi igral tenis

La liga 5. Jul 202019:28 > 19:29
Angel Martinez/Getty Images

Čeprav je v nedeljo podrl nekaj novih rekordov, kapetan Reala Sergio Ramos poudarja, da so zanj najpomembnejše osvojene tri točke.

Povezano

Sergio Ramos je dosegel edini zadetek na srečanju, v katerem je njegova ekipa odpravila Athletic Bilbao in to iz najstrožje kazni v 73. minuti. Za izkušenega branilca je bil to letošnji deseti prvenstveni zadetek, kar mu je uspelo prvič v karieri. Ko govorimo samo o strelih iz bele točke, je v Baskiji že 22. zapored meril v polno.

Kar mi je pomembno, so tri točke,” je Ramos ostal skromen: “Rad prevzamem odgovornost, dobro se počutim, ko moram izvesti najstrožjo kazen.”

Kapetan kraljevega kluba je v La ligi dosegel 71 zadetkov in tako postal prvi branilec, ki mu je to uspelo. “Posamezni dosežek je na drugem mestu. Kar mi je pomembno, so rezultati kluba in način, na katerega lahko pomagam. Če bi mi bil pomemben osebni dosežek, bi verjetno igral tenis. Toda je ekipni šport.”

“Ustvarili smo dodatni pritisk na Barcelono. Želimo osvojiti naslov, mislim, da smo to tudi pokazali na tem obračunu,” je dodal Ramos.