Valencia v petih minutah šokirala Real Madrid

La liga 22. Feb 201720:37 > 20:50
Denis Doyle/Getty Images

Nogometaši Valencie so v zaostali tekmi 16. kroga Primere presenetljivo, a zasluženo z 2:1, premagali Real Madrid. V drugem polčasu je sodnik Ricardo De Burgos spregledal dve očitni enajstmetrovki v korist domačih.

 Domača ekipa je odlično vstopila v srečanje in že v prvih desetih minutah dosegla dva gola. Munir El-Haddadi je žogo podal do Simoneja Zaze, ta pa se je obrnil in s čudovitm strelom pretental Keylorja Navasa.

Ni dolgo trajalo, pa je na semaforju pisalo že 2:0. Netopirji so po izgubljeni žogi Reala izvedli bliskovit protinapad, med strelce pa se je po strelu med nogama nasprotnemu vratarju vpisal Fabian Orellana.

Samo pet minut pred koncem prvega dela je po predložku Marcela z levega krila lepo (tokrat z glavo) meril Cristiano Ronaldo, malokdo pa je verjel, da je Portugalec s tem postavil že končni izid.

V drugem polčasu je Valencia igrala bolj zaprto, s čimer so ohranili prednost, zaslužili pa bi si še izdatnejšo zmago, kajti sodnik De Burgos je ob naletu na Zazo s hrbta in grobem prekršku Sergia Ramosa na robu kazenskega prostora (nad Munirjem) velel, naj se igra nadaljuje.

Zadnjo priložnost za izenačenje je tik pred zadnjim piskom sodnikove piščalke zapravil Ronaldo. Po porazu je Real še zmeraj v vodstvu, ima točko več od Barcelone, a še zmeraj tudi tekmo manj.