Real izključuje nakupe, če prej ne bo prodajal

La liga 8. Jul 20207:53 > 8:21
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Situacija na trgu, dolga rezervna klop in možnost vrnitev iz posoje ponujajo Realu možnost, da morda v poletnem prestopnem roku sploh ne bo iskal prestopov.

Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Real Madrid se je praktično že odpovedal poletnemu prestopnemu roku, kjer bi si Zidane želel poiskati še kakšno okrepitev za naslednjo sezono. Pomanjkanje likvidnosti, ki jo je povzočila pandemija koronavirusa, je glavni razlog, ki Belemu baletu preprečuje, da bi po koncu tekoče sezone razmišljal o velikih izplačilih.

Namesto dragih nakupov se lahko v klub vrnejo preverjeni obetavni posojeni nogometaši, kot so Martin Odegaard, Álvaro Odriozola, Dani Ceballos in Takefusa Kubo, ki francoskemu strokovnjaku ponujajo možnost, da se raje kot na prihode v klub osredotoči na odhode.

Odhodi pred prihodi!

Nogometaša z največjimi možnostmi, da zapustita slačilnico Galaktikov, sta James Rodríguez in Gareth Bale, na katera Zidane več ne računa. Klub računa, da bo zanju lahko dobil lepo vsoto denarja, čeprav pod njuno tržno vrednostjo.

Luka Modrić in Marcelo imata po drugi strani odločitev o odhodu iz Santiaga Bernabea v svojih rokah.

Tudi Lucas Vázquez je na listi morebitnih odhodov. Real bi hkrati že lahko zaslužil 40 milijonov evrov, ki bi mu jih plačal Inter Milan za Achrafa Hakimija, ki je dve sezoni igral na posoji pri Borussiji iz Dortmunda.

“Gre za krizo svetovnih razsežnosti, ki bo vplivala tudi na nogomet. Ne vemo natančno, kaj se bo zgodilo, a jasno je, da bo situacija to poletje drugačna,” je povedal Emilio Butragueño, predstavnik za javne odnose pri Madridu.

Na Bernabeu so se poigravali z idejo poleti pripeljati Paula Pogbaja ali Eduarda Camavingo, med tema dvema Zinedine Zidane bolj navija za zveznega igralca Uniteda, da bi okrepil sredino.