Messi zavrača povezave z mafijo

La liga 20. Dec 201314:03 > 14:04

Ljubljana – Medtem ko njegove soigralce pri Barceloni čaka preizkušnja proti Getafeju, se Lionel Messi sooča z obtožbami o domnevni povezavi z mafijo.

Tudi na Sport Klubu smo že pisali, da je bil Lionel Messi obtožen, da so bile dobrodelne tekme, ki jih je večinoma organiziral v Južni Ameriki, le krinka za pranje denarja narkokartelov. V nečedne posle naj bi bil vključen tudi Messijev oče Jorge, ki naj bi se po podatkih španskih medijev zapletel s kolumbijskim podzemljem.

Prvi zvezdnik Barcelone, ki trenutno okreva v domovini, se je že odzval na obtožbe. “Dobrodelne tekme so bile povsem dobrodelne. Obžalujem vse, kar je bilo zapisanega ne samo o meni, temveč o ljudeh, ki jih imam zelo rad, mojem očetu in soigralcih, ki so moji prijatelji,” je dejal Messi, ki se je pred časom otepal tudi obtožb o utaji davkov. “Trenutno se želim psihično posvetiti samo okrevanju, ne želim razmišljati o drugem kot vrnitvi v pravo formo,” je še dodal Messi.

Zgodbo je zanikala tudi na španski policiji, kjer so zatrdili, da ne obstaja nobenega dokaza o tem, da je Messi oziroma njegova družina povezan s pranjem denarja. Na obtožbe so se odzvali tudi pri Barceloni, kjer so celotno zadevo označili za zloben napad na Messijevo družino.

Atletico v soboto, Barca in Real v nedeljo

Atletico Madrid v soboto ob 20.00 gosti Levante (SK 1), medtem ko bosta Barcelona in Real na delu v nedeljo. Katalonci odhajajo v goste k Getafeju (ob 17.00 v živo na SK 1), galaktike pa ob 21.00 na Mestalli v derbiju kroga čaka dvoboj z Valencio (v živo na SK 1).

Celoten razpored kroga si oglejte spodaj.

Špansko prvenstvo, 17. krog:

Ob 20.30:
Elche – Malaga

Sobota, ob 16.00 v živo na SK 2:
Villarreal – Sevilla

Ob 18.00 v živo na SK 3:
Betis – Almeria

Ob 20.00 v živo na SK 3:
Atletico Madrid – Levante

Ob 22.00 v živo na SK 3:
Granada – Real Sociedad

Nedelja, ob 12.00 v živo na SK 3:
Espanyol – Valladolid

Ob 17.00 v živo na SK 1:
Getafe – Barcelona

Ob 19.00 v živo na SK 1:
Athletic Bilbao – Rayo Vallecano

Ob 21.00:
Valencia – Real Madrid (v živo na SK 1)
Celta Vigo – Osasuna

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images