Ancelotti verjame v naslov Reala

La liga 23. Dec 201314:18

Ljubljana – Madridski Real je šele po zadetku Jeseja v 82. minuti prišel do zmage proti Valencii, s katero je ohranil pet točk zaostanka za vodilnima Barcelono in Atleticom. Carlo Ancelotti pred pričetkom novega leta verjame v še boljše galaktike.

Ko ekipa zamenja trenerja, je zelo motivirana in si želi boljše rezultate. Bila je težka tekma, toda gledano v celoti, smo dobro odigrali. Hitro smo igrali in po prvem golu, smo popustili. Bila je dobra tekma in do konca smo se borili za zmago. Ni nam bilo lahko, toda rezultat je zelo pomemben,” je bil Carlo Ancelotti še kako zadovoljen z zmago proti Valencii. V primeru remija bi vodilna Barcelona in Atletico ušla že za sedem točk, tako pa galaktiki za vodilnima ekipama španske lige še naprej zaostajajo za dokaj znosnih pet točk.

Beli balet si v letu 2014 na domači sceni praktično ne sme privoščiti večjih spodrsljajaev, v nasprotnem primeru bo bitka za naslov verjetno že izgubljena.  “Pet točk se da nadoknaditi. Nedeljska tekma je bila zelo pomembna in bilo je veliko pritiska na naši ekipi. Tekmo smo začeli z osmimi točkami zaostanka in to ni lahko. Na tej točki je lestvica jasna. Barcelona in Atletico igrata zelo dobro. Imata pet točk več kot mi in so trenutni favoriti za končno slavje, toda za drugo polovico sezone imam velika upanja,” Italijan seveda ne meče puško v koruzo.

Real ob bitki v domačem prvenstvu čaka tudi Liga prvakov, kjer lovi morda še pomembnejši deseti naslov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images