Bil je talent generacije, zdaj odhaja v nogometno eksotiko

La liga 26. Dec 202215:37 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Ko ga je leta 2013 madridski Real pripeljal iz andaluzijske Malage, se je zdelo, da je klub iz Santiago Bernabea ujel novega galaktika. A Francisco Román Alarcón Suárez oziroma krajše Isco teže belega dresa Reala ni zdržal na svojih ramenih. Njegova kariera je v zadnjih letih zavila strmo navzdol, resnega evropskega nogometa pa je zdaj zanj očitno konec.

V španskem klubskem nogometu je Isco osvojil vse, kar se osvojiti da. Vendarle je bil skoraj celotno desetletje član madridskega Reala in med drugim v svoje predale z lovorikami pospravil tudi pet medalj za naslove v Ligi prvakov. A pri vseh teh uspehih danes 30-letni Španec v resnici nikoli ni igral tako pomembne vloge, kot so jo od njega pričakovali v Madridu, ko so ga pred devetimi leti kot velikega talenta iz Malage pripeljali v prestolnico.

353 tekem in 56 golov je Isco dosegel v majici Reala, potem pa se je pred letošnjo sezono preselil v vrste Seville. A njegova epizoda v rdeče-belem dresu je bila zelo kratka. Po vsega pol sezone so Andaluzijci z njim prekinili pogodbo in v tem januarju si napadalno usmerjeni vezist išče nov klub.

Isco je ostal brez kluba. FOTO: Guliverimages.

Po informacijah španskih medijev  sicer zanimanja za Isca tudi v domovini še vedno ne manjka, a časnik AS je postregel z novico, da bo 30-letnik naposled vendarle zamenjal okolje. S tem pa se bo 30-letnik tudi poslovil od resne nogometne Evrope, v kratkem naj bi podpisal pogodbo z ameriškim prvoligašem Los Angeles Galaxy, kamor se je poleti denimo preselil nekdanji veliki talent Barcelone Riqui Puig.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!