Gattuso nov izziv našel na Iberskem polotoku

La liga 9. Jun. 202212:34 > 12:35
Delite:
Gennaro Gattuso. Foto: Francesco Pecoraro/Getty Images via Guliver

Italijanski trener Gennaro Gattuso je prevzel vodenje španskega nogometnega kluba Valencia, so sporočili iz Katalonije. Nekdanji svetovni prvak z Italijo je z netopirji podpisal dveletno pogodbo.

Nekdanji nogometaš Perugie, škotskega Rangersa, Salernitane, Siona ter Milana, kjer je pustil največji pečat, je zamenjal Španca Joseja Bordalasa, ki so ga v klubu odpustili po devetem mestu španskem prvenstvu. Bordalas je sicer Valencio vodil do finala kraljevega pokala, v katerem je nato slavil Betis iz Seville.

Gennaro Gattuso je v igralski karieri spisal številne uspehe, med drugimi se je podpisal pod dva naslova italijanskih prvakov z Milanom, s katerim je dvakrat slavil tudi v ligi prvakov. Z Italijo, za katero je odigral 73 tekem, je postal svetovni prvak leta 2006.

“Prvič sem v Valencii, zelo sem vesel in ponosen, da sem podpisal pogodbo s klubom, ki ima tako bogato zgodovino. Zelo sem navdušen. Zdaj se bomo o vsem pogovorili in nato začeli s trdim delom,” je ob prihodu v Valencio povedel Italijan.

V Firencah zdržal le en mesec

Po koncu aktivne športne poti je med drugimi od konca leta 2017 treniral moštvo Milana, v sezoni 2019/20 pa je sedel še na klop Napolija, s katerim je v isti sezoni osvojil italijanski pokal. Maja lani je podpisal pogodbo s Fiorentino, a sta jo obe vpleteni strani vsega mesec dni kasneje razdrli.

Štiriinštiridesetletnik je trenersko kariero začel pri švicarskem Sionu, pri katerem se je tudi igralsko upokojil, nato pa vodil še Palermo, grški OFI Kreto ter Piso, preden je leta 2017 prevzel vodenje mladinske zasedbe Milana.

Komentari

Vaš komentar