Preobrat: V Barceloni znova računajo na muhastega Francoza

La liga 6. Feb 20228:24 > 8:44
FOTO: Guliverimages.

Zdelo se je, da je njegova (ne preveč bleščeča) kariera v Barceloni končana. V Parizu se je že pogajal za odhod k PSG-ju, pogodbo s Katalonci je vztrajno zavračal. Trener Xavi Hernandez ga je popolnoma prečrtal. A sledil je preobrat, Ousmane Dembele je januarja ostal v modro-rdečem in bo danes kandidat za nastop na eni izmed tekem sezone.

Saga o tem, ali bo Ousmane Dembele ostal pri Barceloni ali zamenjal klubske barve, se vleče že nekaj časa. Spomnimo, čeprav je bil Francoz večji del svoje kariere pri katalonskem ponosu poškodovan, sta z agentom za nadaljevanje njegove poti pri ekipi iz Camp Noua zahtevala 40 milijonov evrov na sezono. Poleg tega pa še dodatne bonuse ob podpisu pogodbe.

Finančno nestabilna Barcelona tega zneska ne želi (in bržkone tudi ne more) plačati, njegovo situacijo pa je v zadnjih dneh večkrat pokomentiral tudi predsednik Kataloncev Joan Laporta. Najprej je tarnal o tem, da so za Dembeleja dobili dobre ponudbe, a jih njegovi zastopniki niso sprejeli, nato pa je obrnil ploščo in razmišljal o tem, da je 24-letnik boljši od svojega rojaka Mbappeja ter da ima z njim zelo dober odnos in si želi, da krilni napadalec ostane v Barceloni.

Tudi Joan Laporta je nekoliko izgubil kompas v “zadevi Dembele”. Foto: Guliverimage

Xavi bo računal na svojeglavega Francoza

Kakorkoli, januarja je konec in Dembele ostaja član Barcelone. In sodeč po besedah trenerja Xavija Hernandeza, bo za Katalonce odigral še kar nekaj tekem. Tudi današnjo, ko Barcelona na domačem igrišču gosti madridski Atletico, tekma pa bo že ena od ključnih v boju za mesta, ki v prihodnji sezoni zagotavljajo igranje v elitni Ligi prvakov.

“Če bi ga odstranil iz ekipe, bi sam sebe ustrelil v nogo. Situacija pred mesecem dni je bila drugačna, kot je danes. Dembele ima pogodbo z Barcelono in prepričan sem, da nam lahko pomaga. Je pravi profesionalec. Uporabil ga bom, ko se mi bo to zdelo primerno,” je na tiskovni konferenci pred tekmo z Atleticom razmišljal legendarni Xavi.

Xavi bo računal na vse nogometaše, ki jih ima na voljo. Tudi na Dembeleja. Foto: Joan Monfort – AP via Guliver

Če torej ne bo še kakšnega zasuka, bo Francoz danes v kadru za tekmo z rdeče-belimi. Nobenega dvoma ni, da je sposoben poteze več in da lahko trenutni Barceloni doda marsikaj, a dokler bo njegova glava povsod drugje kot na igrišču, bo težko izkoristil svoj nesporen potencial.

Komentari

Vaš komentar