Real izgublja bitko za naslov: Samo točka proti Betisu

La liga 24. Apr 202122:54 > 23:12
AP Photo/Bernat Armangue
AP Photo/Bernat Armangue

Nogometaši madridskega Reala so v La Ligi zabeležili nov spodrsljaj. Tokrat na domači tekmi 32. kroga, ko niso uspeli premagati Betisa in se je tekma končala z rezultatom 0:0. To pomeni, da si je kraljevi klub drastično zmanjšal možnosti za obrambo naslova.

Madridčani nadaljujejo z izgubljanjem točk. Vpisali so osmi prvenstveni remi v letošnji sezoni in pet tekem pred koncem s tekmo več za Atleticom zaostajajo dve točki. Od Barcelone, ki ima dve tekmi v dobrem pa imajo le tri točke prednosti.

Proti Betisu sta se v moštvo vrnila Raphael Varane in Eden Hazard, ki je dobil priložnost za zadnjih 15 minut srečanja. Tonija Kroosa v kadru galaktikov ni bilo. Real je statistično prevladoval, imeli so 57-odstotno posest, 17 strelov proti vratom od tega pet v okvir gola. Pri Betisu so poizkusili šestkrat od tega dvakrat v okvir. Vseeno pa golov ni bilo in na koncu je Real izgubil dve točki ter si bistveno zmanjšal možnosti, da ubrani naslov prvaka.

Zdaj imata več možnosti za naslov prvaka Atletico in Barcelona. Če ne bosta izgubila tekme proti drugim ekipam ju čaka verjetno kar neposreden dvoboj za naslov. V tem primeru jih Real ne more ogroziti. Kraljevi klub mora zdaj preprosto čakati in upati na spodrsljaj Atletica in Barcelone.

Betis si s 50 točkami in tekmo več deli peto mesto z Real Sociedadom.

SK
SK