Trippierju umaknili suspenz

La liga 3. Jan 202116:46 > 17:11
REUTERS/Sergio Perez
REUTERS/Sergio Perez

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je dovolila angleškemu nogometašu Kieranu Trippierju, da do razsodbe pritožbe njegovega Atletica iz Madrida še naprej igra. Atletico se je pritožil na kazen desettedenske prepovedi nastopanja, ki mu jo je zaradi kršitve pravil o stavah izrekla Angleška nogometna zveza (FA), poroča španski dnevnik El Pais.

Angleška nogometna zveza je potrdila, da je angleški reprezentant kriv za štiri od sedmih točk obtožnice. Vse se je zgodilo julija 2019, ko je Tripper iz Tottenhama prestopil v Atletico. Odločeno je bilo, da bo suspendiran za 10 tednov. FIFA je to odločitev takrat samo potrdila.

Medtem je krovna hiša svetovnega nogometa svojo odločitev spremenila in začasno odpravila suspenz glede na to, da so se pri Atleticu na odločitev pritožili. Desni bočni branilec bi se moral na zelenice vrniti na tekmi proti Cornelli v sklopu španskega kraljevega pokala, ki bo na sporedu v sredo 6. januarja.

Atletico trenutno v španskem prvenstvu zaseda drugo mesto s 35 točkami. Imajo pa Madridčani kar tri tekme manj od vodilnega Reala, ki je pri 36 točkah.

 

Komentari

Vaš komentar