Zastopnik De Jonga: Laporto je lahko sram

La liga 14. Jul 202218:58 2 komentarja
Foto: AP Photo/Joan Monfort

Svetovni mediji poročajo, da sta se Barcelona in Manchester United dogovorila za prestop Frankieja de Jonga v višini 75 milijonov evrov, a nizozemski tabor za zdaj ne misli spakirati kovčkov, saj jim Barcelona dolguje še veliko denarja.

“Način, kako se Barcelona v zadnjem času vede do Frankieja, je milo rečeno zelo nespoštljivo, Joana Laporto je lahko sram, kako vodi klub. Zapravlja milijone za nove igralce, medtem ko je dolg kluba milijardo evrov. Ob tem je številnim igralcem dolguje denar od plač. Če želijo, da Frankie res odide to poletje, mu morajo plačati 19 milijonov evrov, če ne, bo ostal. Klub mu bo moral naslednje poletje plačati blizu 80 milijonov evrov, ob tem pa ne bomo pristali na zmanjšanje tedenske plače, ki je 450 tisoč evrov,” je v intervjuju ta Dario Sport dejal nizozemski agent Ali Dursun.

Nimajo denarja za plače, milijardni dolg, a kupujejo nove igralce

Durson je še poudaril, da je de Jongu že našel nov klub, a še enkrat je poudaril, da Barcelone ne bodo zapustili, če denar ne bo na njihovem računu. V to jih ne more noben prisiliti, po drugi strani pa Barcelona očitno ima denar, če bo za napadalca Leeds Uniteda Raphinho odštela 58 milijonov evrov, z bonusi pa se lahko ta številka poviša na 67.

Foto: Guliverimage

V kolikor De Jong ostane pri Barceloni, bodo imeli Katalonci veliko težav tudi pri registraciji novih igralcev. Za najmanj sto milijonov mora zmanjšati fond za plače, kar pomeni, da se mora rešiti kar nekaj igralcev, ki prejemajo astronomsko plačo.

Barcelona plačala 86 milijonov evrov

Frankie de Jong je v Barcelono prišel leta 2019 iz Ajaxa za 86 milijonov evrov. Okrepil je v svoj sanjski klub, po 138 odigranih tekmah in 13 zadetkih pa je očitno prišel čas za odhod. Navijači rdečih vragov ga že nestrpno pričakujejo, tudi trener Erik ten Hag, a vse skupaj ni več odvisno le od nizozemskega tabora. Na potezi je Barcelona, odločitev je v njenih rokah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje