Lastniki Uniteda “slišali” ostre kritike klubske legende

Nogomet 14. Jun 202121:07 > 15. Jun 2021 0:17
Družina Glazer je Manchester United prevzela leta 2005. Foto: Guliverimages.

Med poskusom ustanovitve t.i. superlige, ko se je 11 klubov poskušalo odcepiti od Lige prvakov, je bil eden najglasnejših kritikov Gary Neville, dolgoletni branilec Manchester Uniteda. Lastniki rdečih vragov trdijo, da so slišali njegove kritike in se zavezali, da bodo izboljšali komunikacijo in vključevanje navijačev.

Gary Neville je vso karieri igral le za en klub – Manchester United. Z njim je osvojil vse, kar se osvojiti da, danes je le še goreči navijač rdečih vragov in tudi priljubljeni analitik televizije Sky Sports.

Ob poskusu ustanovitve superlige je bil glasen nasprotnik in po svetu požel veliko podpore, ko je iz dneva v dan argumentiral svoje razloge proti velikopotezni ideji.

Ligo je med drugim označil za kriminalno dejanje, ker je bil v zamisel vključen tudi njegov United, se je počutil osramočenega in potezo lastnikov kluba označil za sramotno. Prav tako je družino Glazer, ki je leta 2005 kupila klub, pozval, da se po 16 letih poslovi iz Manchestra.

Po skoraj dveh mesecih se je za Sky odzval Joe Glazer: “Vem, da je bil Gary, če uporabim mil izraz, precej oster do nas, s čimer ni nič narobe. Vsak ima svoj pogled in na vse je mogoče gledati z dveh perspektiv. Lahko bi ga povsem ignorirali, ali mu prisluhnili.”

Gary Neville
Gary Neville, foto: Guliverimage.

Ljudje lahko imajo dobre argumente, dobre ideje in si jih lahko vzameš k srcu. Ne moreš jih ignorirati. A hkrati ne moreš doseči vsega, kar si zamisliš, ni tako preprosto. Včasih so zadeve kompleksne, a Gary je legenda. Toliko je storil za ta klub, ima dobre zamisli. In bile so uslišane,” se je pokesal Joe Glazer, eden od dveh bratov Glazer, ki upravljata s klubom.

Joe je še obljubil, da bo izboljšal komunikacijo z navijači, ki ni na primernem nivoju vse odkar je njegova družina prevzela klub: “Naša tišina je dajala vtis, da nam je vseeno, da nismo navijači nogometa, da nas zanima le denar. Lahko vam zagotovim, da to ne bi moglo biti dlje od resnice.”

Komentari

Vaš komentar