Lewandowski opozarja, da je Bayern o njem govoril neresnice

Nogomet 30. Jul 202213:23 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Prvič po selitvi iz Bayerna v Barcelono je o svojem odhodu iz Münchna spregovoril poljski nogometaš Robert Lewandowski. V intervjuju za ameriški ESPN je razkril, da je njegovo slovo zaznamovalo veliko klubske politike, v kateri pa ni bilo veliko resničnega.

Po osmih sezonah na Bavarskem se je poljski napadalec Robert Lewandowski odločil za spremembo. Pri 33 letih je dres Bayerna zamenjal za modro-rdečega iz Katalonije. V ekskluzivnem intervjuju za ESPN je pojasnil, da ta odločitev ni bila povezana z dejstvom, da so se v Müchnu zanimali za usluge Norvežana Erlinga Haalanda, ki pa je nato za novega delodajalca izbral Manchester City.

“Ne, to ni imelo nobene zveze. Sem takšen, da tudi če nekaj ni dobro zame, vztrajam pri resnici. Nočem točno povedati, kaj se je zgodilo. A če me vprašate, ali je bil problem v njegovi potencialni selitvi v München, je moj odgovor ne. V tem nisem videl problema,” začne Poljak.

Ceni resnico, a te ob slovesu ni bilo

“A nekateri ljudje mi niso povedali resnice, povedali so mi nekaj drugega. Zame je bilo vedno pomembno, da so naši odnosi jasni in odkriti, za nekatere pa je bil to problem. Ko sem to dojel in se ni ustrezalo z mojim karakterjem, sem si mislil, da je zdaj morda pravi trenutek za pridružitev Barceloni. S soigralci in trenerskim štabom sem imel pri Bayernu zelo dobre odnose. To bom pogrešal, saj sem tam preživel čudovite čase. Nismo se razumeli zgolj na igrišču. Toda tega poglavja je konec in začenjam novega, tako v karieri kot v življenju,” je hitel razlagati Lewandowski.

Postavni napadalec je v 375 nastopih za Bayern dosegel 344 golov, o svojem odhodu iz kluba pa je v javnih izjavah začel govoriti že lani. Zdaj je to tudi uresničil. “Mislim, da sem v pravem trenutku na pravem mestu. Vse, kar se je zgodilo v zadnjih tednih v Münchnu, je bilo prežeto s politiko. Klub je skušal najti argument za mojo prodajo pred navijači. In moral sem sprejeti, da so o meni povedali veliko sra*ja. Neresničnega, a so me navijači kljub temu močno podpirali vse do konca,” je še zaključil novopečeni član Barcelone, za katero je na pripravljalnih tekmah v ZDA že debitiral.