Šeško: Dokazali smo, da lahko naredimo velike stvari

Liga narodov 25. Sep 202210:22 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

V zadnjem letu je okrog njega ogromno medijskega vrveža. Je pač tako, da je Benjamin Šeško veliki up slovenskega nogometa, ki pa že danes dokazuje, kako zelo pomemben je za slovensko izbrano vrsto. Po tekmi z Norveško, ki jo je odločil s fantastičnim zadetkom, je za kamere Sporktluba strnil nekaj misli o veliki zmagi slovenske izbrane vrste.

Zadetek Benjamina Šeška za zmago Slovenije

Tekme na polnih Stožicah v svoji mladi karieri Benjamin Šeško še ni odigral. In tokrat je bil poleg Erlinga Haalanda verjetno glavni magnet za to, da je slovensko izbrano vrsto na obračunu Lige narodov proti Norveški spremljalo več kot 14.000 navijačev. Čeprav je v oddaji Pod prečko in v Sportklubovem intervjuju v tem tednu priznal, da primerjave z izjemnim Norvežanom ne mara, se ji verjetno v popolnosti nikoli ne bo mogel izogniti.

Borbe in želje res ni manjkalo

In tako Šeško kot Haaland sta z goloma upravičila pričakovanja pred tekmo. Z zvezdnikom Manchester Cityja sta si po tekmi tudi izmenjala dresa. A če je norveška “zver” igrišče zapuščala z zdaj že znamenito jezno “šobico” na ustnicah, je na obrazu Benjamina Šeška po tekmi sijal prešeren nasmešek.

“Tekma je bila od samega začetka zelo borbena. Vsi od prvega do zadnjega smo dobro izpolnjevali tudi taktične zamisli selektorja in nismo izpadali med prostori. Res se je videla ta borba in želja, vse do konca tekme. Tako kot proti Srbom nas je to nagradilo in mislim, da smo danes dokazali, da lahko z reprezentanco delamo velike stvari,” je prve misli po koncu obračuna strnil zvezdnik avstrijskega Salzburga.

Foto: Aleš Fevžer

Naveza Šeško-Šporar deluje vse bolje in bolje

Ne samo Benjamin Šeško, odlično tekmo je v slovenskem napadu odigral tudi Andraž Šporar. Matjaž Kek bi tako imel pred tekmo s Švedsko eno skrb manj, če ne bi Ljubljančan prejel rumenega kartona, zaradi katerega bo izpustil odločilno tekmo za obstanek v Ligi narodov. Škoda, kajti tudi Šeško poudarja, da je ta napadalni dvojec v zadnjem obdobju deloval odlično.

“Tudi na treningu, pravzaprav kadarkoli igrava skupaj, to izpade zelo dobro. Imava neko posebno povezavo, vedno stojiva tam, kjer je potrebno, da s podajo najdeva drug drugega. Najbolj šteje to, da na tekmi vse deluje tako kot mora in upam, da se bo tako nadaljevalo.”

Foto: Aleš Fevžer

Ko se zbudijo, bodo že osredotočeni na Švede

Zdaj Slovence čaka gostovanje na Švedskem, kjer se bodo skušali domači reprezentanci maščevati za poraz v Stožicah (1:2), ko so bili varovanci Matjaža vsaj enakovreden tekmec Skandinavcem. Švedi so sicer v letošnji Ligi narodov edine točke osvojili ravno proti Sloveniji, naši izbrani vrsti pa bi za tako želen obstanek v drugem kakovostnem rangu zadoščal že remi. A igrati na remi je v nogometu zelo težko, Benjamin Šeško in soigralci so odločni, da v torek v Solni še enkrat ponovijo včerajšnjo predstavo.

“Tekmo z Norvežani moramo čim prej pozabiti. Ko se zjutraj zbudimo, moramo biti že popolnoma osredotočeni na Švede. Najprej regeneracija, da se vsi napolnimo z energijo, potem pa s polno paro na Švedsko,” zadnji obračun v tem reprezentančnem ciklusu napoveduje slovenski nogometni dragulj.

Tudi torkovo tekmo s Švedsko si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

Celoten pogovor z Benjaminom Šeškom po zmagi nad Norvežani

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje