Pariz v pričakovanju preiskav, prve napovedi optimistične

Ligue 1 29. Nov 202110:32 > 10:34 1 komentar
Neymarja so odnesli na nosilih. Foto: Guliverimage

Številni nogometni navdušenci po vsem svetu, predvsem pa vsi v Paris Saint-Germainu so v nestrpnem pričakovanju glede resnosti poškodbe Neymarja, ki jo je staknil na nedeljski prvenstveni tekmi proti St. Etiennu. Napovedi se gibljejo vse od nekaj tednov do več mesecev.

Brazilski zvezdnik je poškodbo staknil v samem zaključku tekme, ob vodstvu Parižanov z 2:1, ko so bili tik pred novo zmago, že 13. na 15 prvenstvenih tekmah.

Po štartu Yvanna Macona je nesrečno stopil na nogo francoskemu branilcu, pri čemer mu je gleženj močno obrnilo. Jasno je, da je Neymar utrpel vsaj težji zvin, v klubu jih seveda skrbi, da ni ob tem prišlo tudi to hujše poškodbe, ki bi ga z igrišč oddaljila za več mesecev.

Po poročanju francoskega novinarja Hadriena Grenierja in so prvi pregledi klubskega zdravniškega osebja točni, si lahko Neymar oddahne. Šlo naj bi za težji zvin in predvideno odsotnost z igrišč za približno šest tednov. Glede na prizore s stadiona Geoffroy, bi takšen razplet v klubu zagotovo sprejeli z obema rokama.

Kot je po tekmi dejal že strateg Mauricio Pochettino, bo 29-letni napadalec danes prestal podrobnejše preiskave, potem bo resnost njegove poškodbe bolj jasna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje