Luka Elsner navdušuje v Franciji

Nogomet 10. Okt 202214:20 0 komentarjev
Luka Elsner. FOTO: Guliverimages.

Luka Elsner z Le Havrejem v drugi francoski ligi trenutno navdušuje. Poraza ne pozna že devet tekem, v tem času pa je nanizal šest zmag. Trenutno je le točko za prvim mestom in na dobri poti, da se prebije v elitno francosko nogometno ligo.

Luka Elsner je letos poleti nekoliko nepričakovano pristal na klopi francoskega drugoligaša Le Havreja, po ne najboljšem štartu v sezono (v prvih treh krogih je osvojil le dve točki) pa je z njim začel nizati sijajne rezultate. Na naslednjih osmih tekmah je namreč zabeležil šest zmag in dva remija.

V soboto je doma s 3:0 odpravil Bastio, kar je bila še tretja tekma v nizu, na kateri njegov klub ni prejel gola. Z vsega petimi prejetimi goli na enajstih tekmah ima Le Havre najboljšo obrambo, z 19 doseženimi goli pa tudi najboljši napad v ligi.

Le Havre je trenutno z 22 točkami na tretjem mestu na lestvici. Za vodilnima Bordeauxom in Amiesom zaostaja le za točko.

Eden od najstarejših francoskih klubov

Le Havre je eden od najstarejših francoskih nogometnih klubov (ustanovljen je bil leta 1872), v elitni francoski Ligue 1 pa je do zdaj odigral 24 sezon. Nazadnje je bil njen član v sezoni 2008/09, zdaj pa njegovi navijači sanjajo, da se bo vrnil nazaj.

Iz druge francoske lige med elito napredujeta prvouvrščeni ekipi, zanimivo pa je, da bodo zaradi tega iz Ligue 1 ob koncu sezone izpadli kar štirje klubi. Z 20 se bo tekmovanje namreč s sezono 2023/24 zmanjšalo na 18 klubov.