Lukaku: V nogometu obstajajo tri vrhunske ekipe

Nogomet 31. Dec 202117:27
Romelu Lukaku. Foto: Mike Egerton via Guliver

Romelu Lukaku je v drugem delu pogovora za Sky Sports dejal, da je zavrnil ponudbo Manchester Cityja. Z igranjem za angleške prvake bi imel višjo plačo, kot jo ima sedaj pri Chelseaju. Belgijec je še dodal, da bi stoodstotno ostal v milanskem Interju, če bi mu klub poleti izpolnil željo po novi pogodbi.

V drugem delu intervjuja za Sky Sports, ki je bil objavljen v petek, je Lukaku dejal, da se je lani poleti odločil, da ostane v Italiji, če bi mu klub izpolnil željo po novem dogovoru.

“Ob koncu mojega prvega leta v Interju sem zavrnil ponudbo Manchester Cityja, ki je bila višja od Chelseajeve,” je dejal Lukaku.

“To sem storil, ker je minilo komaj eno leto, ni bil pravi čas za odhod. Želel sem narediti nekaj dobrega za Inter. Moram dejati, da je Inter do neke mere rešil mojo kariero,” je še dejal Belgijec.

Drugo leto po tem, ko je Lukaku z Interjem osvojil scudetto, je odšel na pogovor z vodstvom kluba, ker je želel novo pogodbo. Želel si je, da ostane v Milanu, kjer se je počutil odlično.

“Vendar niso želeli podaljšati pogodbe. To sem težko sprejel, saj sem si v glavi dejal, da bom še nekaj let ostal v Milanu,” je dejal napadalec Chelseaja.

“Menim, da obstajajo tri absolutno vrhunske ekipe v nogometu: Real Madrid, Barcelona in Bayern München. Vsak nogometaš sanja, da bi nekega dne zaigral za eno od teh ekip. Zato sem pomislil, če bi imel to možnost, bi sprva podpisal novo pogodbo z Interjem in kasneje odšel v eno od prej omenjenih ekip,” meni Lukaku.

Prej mentor, sedaj rival

Lukaku je spregovoril tudi o svojem odnosu z Antoniom Contejem in večkrat izjavil, kako mu je italijanski strateg pomagal pri razvoju v igralca, kot je danes.

Sedaj, ko sta oba v Londonu, belgijski napadalec trdi, da je to zgolj dodatna motivacija, da se dokaže nekdanjemu trenerju.

“S Contejem se redno pogovarjam, ne samo o nogometu, ampak o življenju na splošno. Bolelo me je, ko je zapustil Inter, to je bil zame eden najtežjih trenutkov, a nisem odšel zaradi njega. Vedel sem, da lahko z Inzaghijem še vedno zmagujemo,” je dejal Lukaku.

“Trener se je odločil, moram nadaljevati z delom in v nekem trenutku se bom pogovoril tudi s Tuchelom, ko bomo videli, kako bo,” je sklenil napadalec Chelseaja.

Komentari

Vaš komentar