Manchester City med zmagovalci prestopnega roka

Nogomet 3. Sep 20229:40
Foto: AP Photo/Dave Thompson via Guliver

Če je Manchester City v preteklosti veljal za enega najbolj zapravljivih nogometnih klubov na svetu, je v letošnjem poletnem prestopnem roku povsem obrnil ploščo.

Kot ugotavljajo britanski mediji, so v nedavno zaključenem prestopnem roku le štirje premierligaški klubi poslovali pozitivno. Poleg Brightona, Leicestra in Leedsa tudi Manchester City. Meščani so v letošnjem koledarskem letu zgolj z naslova prodaje igralcev zaslužili kar 286,5 milijona evrov, od tega kar 223 milijonov evrov zgolj v zadnjem prestopnem roku. S tem niso le pristali v zelenih številkah, temveč tudi postavili nov rekord med angleškimi klubi.

Sinje modri so sicer največ zaslužili na račun prodaje Gabriela Jesusa (Arsenal), Oleksandra Zinčenka (Arsenal) in Raheema Sterlinga (Chelsea). Ob tem ne gre prezreti, da so v svoje vrste pripeljali Kalvina Phillipsa, Stefana Ortega, Sergija Gomeza, Manuela Akanjija in Erlinga Haalanda, vendar vseeno pridelali 70 milijonov evrov plusa.

Največji minus je v poletnem prestopnem roku na Otoku sicer ustvaril Cheslea (273 milijonov evrov), sledita pa mu Manchester United (226 milijonov evrov) in Nottingham Forest, ki se je okrepil s kar 21 igralci (196 milijonov evrov).

Komentari

Vaš komentar