Manchester United vendarle našel prvo okrepitev

Nogomet 5. Jul 202215:58
Foto: AP Photo/Franc Zhurda via Guliver

Nizozemec Tyrell Malacia je prva okrepitev nogometnega kluba Manchester United pred prihajajočo sezono. Dvaindvajsetletni bočni branilec je nazadnje igral za Feyenoord, z rdečimi vragi pa je podpisal štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono, so sporočili na spletni strani kluba.

Vrednost prestopa naj bi po nizozemskih in angleških medijih znašala 15 milijonov evrov.

Levi bočni nogometaš je za matični Feyenoord odigral 136 tekem v vseh tekmovanjih, zabil pa je štiri gole in vpisal še deset podaj. Od septembra lani je tudi član nizozemske članske reprezentance, za katero je zbral pet nastopov.

“Pridružiti se Unitedu je izjemno. To je zame novo poglavje v karieri. Igral bom z novimi soigralci in deloval pod sijajnim trenerjem Erikom ten Hagom. Veliko sem igral proti njegovim ekipam na Nizozemskem in vem, kaj zahteva od svojih igralcev,” je ob podpisu pogodbe dejal 22-letni Nizozemec.

Tik pred prihodom na Old Trafford je po pisanju angleških medijev tudi danski nogometaš Christian Eriksen, ki s klubom iz Manchestra usklajuje zadnje podrobnosti v pogodbi.

Tridesetletni Danec je na lanskem evropskem prvenstvu na tekmi svoje reprezentance doživel srčni zastoj, kasneje pa se je uspešno vrnil na zelenice ter v drugem delu minule sezone igral za angleški Brentford.

Komentari

Vaš komentar