Marcosu Tavaresu so se uresničile sanje

Nogomet 23. Mar 202219:08
FOTO: Uroš Skaza.

Kot je že običaj se med reprezentančnimi premoči življenje v slovenskih klubih ne ustavi. Tako je tudi pri Mariboru, kjer se normalno trenira, članskim treningom vijoličnih pa so se pridružili tudi igralci iz nogometne šole, tudi sin kapetana Marcosa Tavaresa Marcos mlajši.

“Moram priznati, da je zame poseben dan. Lahko rečem, da gre za uresničitev sanj. Ko mi je sin v torek povedal, da bo v sredo treniral z nami, sem bil zelo vesel. Ne samo jaz, ampak celotna družina. Pogovoril sem se z njim in ga opozoril, naj se temeljito pripravi, naj bo miren, osredotočen, da oddela vsako vajo po najboljših močeh. Lahko mu pomagam le z nasveti, mora iti po svoji poti, se truditi naprej in mu želim uspešno nadaljevanje kariere,” je po prvem skupnem treningu za klubsko stran povedal najboljši strelec slovenske lige vseh časov.

Takoj po treningu domov na kosilo in počitek

Poleg Tavares mlajšega so dobili priložnost še Luka Božičković, Brin Horvat in Jan Rajh. Vsi štirje so člani selekcije do 19 let. Kapetan Maribora jih je pohvalil.

“Bili so pridni, moram jih pohvaliti. Videli bomo, kako bodo prestali aktivnosti v prihodnjih dneh. Zato sva s sinom takoj šla domov na kosilo in na počitek. Za Marcosa velja enak režim, s poudarkom na ustreznem odmoru med dvema treningoma, brez telefona, brez socialnih omrežij. Samo priprava na naslednje obveznosti,” je še dodal legendarni 37-letni napadalec, ki se bo po tej sezoni zagotovo poslovil od aktivnega igranja.

Njegova velika želja je, da ne samo trenira skupaj s sinom, ampak tudi to, da z njim zaigra tudi na uradni tekmi. V primeru, da bi si Maribor pred zadnjimi krogi že zagotovil neulovljivo prednost pred konkurenco, verjamemo, da se bo to tudi zgodilo, a Koper in tudi Olimpija bosta naredila vse, da brazilskemu nogometašu prekriža načrte.

Komentari

Vaš komentar