Maribor našel okrepitev, prihaja zvezdnik ligaškega tekmeca

Nogomet 8. Feb 202316:32
Jakupovic
Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je bilo na področju zimskih prihodov v Ljudski vrt doslej vse mirno, se bo to v naslednjih 24 urah očitno spremenilo. Maribor se namreč z Domžalami pogaja za prestop Arnela Jakupovića, dogovor po katerem se bo Avstrijec s koreninami iz Bosne in Hercegovine pol leta pred iztekom pogodbe z Domžalami preselil v mesto ob Dravi, je po naših informacijah zelo blizu.

V minulih sezonah je bil Arnel Jakupović poleg Senijada Ibričića najpomembnejši posameznik članske ekipe Domžal. A s prihodom Simona Rožmana se je njegov status v moštvu nekoliko poslabšal, svoje je dodal tudi datum izteka pogodbe, ki 24-letnika z ekipo iz mesta ob Kaminiški Bistrici veže le še do konca sezone.

Podpisa novega sodelovanja ni bilo na vidiku, zato so v Domžalah javno priznali, da iščejo novo rešitev za nogometaša, ki je v tej sezoni na 20 tekmah dosegel dva gola in prispeval kar osem asistenc ter bil z Rokom Kronavetrom na drugem mestu lestvice podajalcev, takoj za Markom Tolićem. Zdaj se bo Jakupović očitno omenjenemu dvojcu pridružil v Ljudskem vrtu. Pogovori med kluboma so namreč v zaključni fazi, posel naj bi bil po naših informacijah sklenjen do jutri.

Foto: Aleš Fevžer

Bo Jakupović zamenjava ob morebitnem odhodu Vipotnika?

Prestop napadalca za Maribor ne bo povsem brezplačen, struktura posla bo zelo podobna kot pri poletnem prestopu Andraža Žiniča. Jakupović bo v vrste aktualnih prvakov prišel kot nogometaš, ki lahko po potrebi igra na več igralnih mestih v napadu, tako na krilu kot tudi povsem v konici in ravno to, poleg bogatih izkušenj v slovenski ligi, je glavni razlog, da ga bodo vijoličasti pripeljali v svoje vrste.

V začetku leta se je veliko omenjalo možnost Jakupovićevega odhoda na Poljsko, a očitno bo svojo kariero torej nadaljeval na slovenskih zelenicah. Na njih je v prvi ligi doslej odigral 109 tekem in dosegel 32 zadetkov.

Komentari

Vaš komentar