Maribor po odhodu legende za 10 let upokojil številko 28

Nogomet 29. Dec 202016:51 0 komentarjev
Mitja Viler
Gregor Wernig

Po 10 letih Ljudski vrt zapušča Mitja Viler, ki je z Mariborom osvojil trinajst lovorik, dvakrat zaigral v ligi prvakov in trikrat v evropski ligi.

Viler si je dres Maribora oblekel 357-krat, v preteklem desetletju pa postal prava legenda kluba iz štajerske prestolnice. Posledično so se mu ob slovesu v Mariboru primerno poklonili in za 10 let upokojili številko 28.

Od Vilerja sta se poslovila direktor Bojan Ban in športni direktor Oliver Bogatinov.

“Hvala klubu za to veliko čast. To je tudi odgovornost, s profesionalnostjo in odnosom sem dal klubu v preteklih letih svoj prispevek po najboljših močeh, klub pa mi je omogočil najboljše pogoje. Moja družina se je tukaj počutila kot doma in lahko rečem, da je šlo za obojestransko ljubezen. Škoda, da je moralo slovo miniti brez prisotnosti navijačev. Moram pa priznati, da bi bil odhod pred gledalci na tribunah težji kot je v tem trenutku,” je ob slovesu za klubsko spletno stran povedal Mitja Viler in dodal:

Karkoli bom rekel, ne bom realen. Prišel sem v Maribor iz nekega drugega okolja, skupaj smo začeli pisati zgodbo, na katero nisem upal pomisliti niti v najlepših sanjah. Ostali bodo topli, prijetni spomini. Vse je bilo izjemno, od prve trofeje, prve uvrstitve v Ligo Europa, prve uvrstitve v Ligo prvakov, to daje posebno dimenzijo. Potem pa so sledili novi mejniki. Vem, da me je gol proti Beer Shevi zapisal v zgodovino oz. me bodo ljudje po njem najbolj pomnili. Ponosen sem na skupne trenutke, je pa vsaka odigrana tekma za takšno institucijo velik dosežek.

Viler se je sicer od Maribora poslovil z željo po rednem igranju na najvišjem nivoju. Po naših informacijah je uradna selitev v Koper že zelo blizu. Čaka se še samo potrditev, da se Viler vrača v svoj prvi dom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!