Maribor vendarle z novincem, je to menjava za Tavaresa?

Nogomet 7. Feb 202312:42
Foto: Jure Banfi

Popolnega zatišja, kar se tiče zimskih okrepitev, je v Ljudskem vrtu konec. Mariborčani so namreč registrirali prvega januarskega novinca, ki pa bržkone ne bo okrepitev za prvo ekipo. Iz Ilirije se v štajersko prestolnico seli talentirani mladinec Patrik Katič.

V rubriki zimski prihodi NK Maribor je vendarle zapisano prvo ime. Patrik Katič je 17-letni napadalec, ki v zasedbo vijoličastih prihaja iz vrst ljubljanske Ilirije. Sprva se je sicer kalil v nogometni šoli Krke in Krškega, nase pa opozoril predvsem v lanski sezoni, ko je za Ilirijo v prvi kadetski ligi dosegel trinajst zadetkov. Letos mu gre dobro tudi pri mladincih, po prvem delu sezone ima na svojem računu osem zadetkov.

Še dva zadetka več je v mladinski konkurenci dosegel Marcos Tavares mlajši, ki je bil v zimskem pripravljalnem obdobju priključen prvi ekipi. Športni direktor Marko Šuler pa je priznal, da tudi zanj išče kaljenje v nižjeligaški članski konkurenci. Če bo torej Tavares v resnici odšel na posojo, ga bo v napadu mladinske ekipe vijolic verjetno zamenjal Katič.

Marcos Tavares mlajši bo v drugem delu sezone morda že nabiral članske izkušnje. Foto: Uroš Skaza

Članskih okrepitev (še) ni

Ko je govora o okrepitvah članske ekipe, v Ljudskem vrtu še vedno vlada popolno zatišje. Bistveno več kot o prihodih se v mestu ob Dravi govori o odhodih. Klub sta že zapustila Vid Koderman in Roko Baturina, na posojo sta se preselila Danijel Šturm (Aluminij) in Vladan Vidaković (Dinamo Batumi). Ogromno informacij kroži tudi o morebitnem odhodu vratarja Ažbeta Juga in napadalca Žana Vipotnika, oba imata snubce iz ameriške lige MLS.

Komentari

Vaš komentar