Martin Kramarič junak Brava proti Gorici

Nogomet 18. Sep 202217:07 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava so v 10. krogu Prve lige Telemach v Ljubljani premagali Gorico z 2:0 (2:0).

Nogometaši Brava so prekinili niz treh zaporednih porazov na domačem igrišču (Domžale, Mura, Maribor) in v derbiju začelja z dvema goloma Martina Kramariča z 2:0 premagali Gorico, ki je z istim izidom dobila prvo medsebojno tekmo v sezoni v Novi Gorici. Ljubljančani, ki so za razliko od prejšnjih tekem nastopili z nekoliko spremenjeno postavo in tudi drugačnim sistemom, so bili boljši tekmec, čeprav so svoje priložnosti imeli tudi Goričani, predvsem ko je bil izid za njih ugodnejši, tako da bi se lahko obračun zasukal tudi drugače.

Predvsem, če bi izkoristili prvo priložnost na tekmi v 13. minuti. Takrat so domači pri podaji nazaj storili napako, Simon Nsanaju je žoga ušla, Alen Krajnc je sam stekel proti vratarju Gašperju Lubeju Finku, toda streljal slabo, tako da ljubljanski vratar niti ni imel veliko dela, da je strel ubranil.

V 15. minuti je na drugi strani po kotu prišel do priložnosti Gašper Trdin, vendar je tudi on streljal slabo. V 21. minuti pa so domači povedli, ko je po podaji Matije Kavčiča z leve strani Almin Kurtović sicer prišel do strela, toda pri tem je bil nepravilno oviran, tako da je sodnik dosodil najstrožjo kazen. Izkoristil jo je Kramarič.

V 32. minuti je imel David Flakus Bosilj priložnost, da poviša rezultat, z desne strani je prodrl v kazenski prostor, a streljal neprepričljivo, imel pa je tudi boljšo rešitev, lahko bi namreč podal v sredino Kramariču. A za sebičnost se je po podobni akciji oddolžil v 37. minuti, ko je Kramariču podal, slednji pa je žogo mimo vratarja Uroša Likarja poslal v mrežo.

Pred tem je Etien Velikonja z lepim strelom z obrata zadel prečko, gosti pa so imeli priložnost tudi v sodnikovem dodatku, ko Alessandro Ahmetaj ni izkoristil natančne podaje Zvonimirja Petrovića.

Drugi polčas je bil manj zanimiv in manj bogat s priložnostmi. Bravo se je odlično postavil na igrišču, onemogočal nevarnejše napade tekmecev, sam pa izvedel nekaj obetavnih protinapadov, ki pa se niso končali z nevarnejšim strelom. Z edinim nevarnejšim strelom je ob koncu tekme zapretil gostujoči rezervist Žan Bešir, vendar je bil domači vratar na mestu.

Bravo bo v naslednjem krogu gostoval v Kopru, Gorica pa bo gostila Maribor.

Bravo – Gorica 2:0 (2:0)

Kramarič 21./11-m, 37.

KONEC TEKME!

91. minuta: Gorica je prišla do priložnosti. Žan Bešir je sprožil z roba kazenskega prostora, a strel je bil prešibek za vratarja Brava.

73. minuta: Bravo še vedno drži lepo prednost, Gorica pa si resnejših priložnosti ne ustvari. Če bodo želeli iz Ljubljane z vsaj točko, bodo morali v zadnjih 20 minutah pošteno stopiti na plin. Ostaja 2:0 za Bravo.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

37. minuta: GOOOOL! Kramarič je podvojil vodstvo Brava! Flakus Bosilj ga je lepo našel v središču kazenskega prostora, Kramarič pa je po uspešno izvedeni enajstmetrovki zdaj zabil še drugi zadetek na tekmi. 2:0!

33. minuta: Prečka! Izjemen poizkus Etiena Velikonje je zadel prečko. Ostaja 1:0.

21. minuta: GOOOOL! Martin Kramarič za vodstvo domačih!

19. minuta: ENAJSTMETROVKA za Bravo! V kazenskem prostoru je padel Kurtović.

15. minuta: Nevarni so tudi Ljubljančani! Trdin je prišel do strela po podaji s kota, vratar Gorice Likar pa je bil na bližnji vratnici dovolj pozoren.

13. minuta: Priložnost za Gorico! Krajnc je po napaki obrambe Brava stekel sam proti vratom Lubeja Finka, ki pa je njegov poizkus ubranil. Ostaja 0:0.

Začetek tekme v LjubljanI!

Začetni enajsterici:

Bravo: Lubej Fink, Kavčič, Milić, Križan, Jakšić, Trdin, Nsana, Kramarič, Svetlin, Kurtović, Flakus Bosilj

Gorica: Likar, Urbančič, Velikonja, Širok, Ahmetaj, Ankrah, Hrka, Mevlja, Cerovec, Petrović, Krajnc

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!