Messi blizu ameriškega prestopa

Lionel Messi
Foto: profimedia

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi po slovesu iz Pariza išče nov klub. Najverjetnejša je selitev v Inter Miami, poročajo številni ugledni viri. Preberi več

Jasno je že, da Lionel Messi svoje kariere ne bo nadaljeval v Parizu. Veliko je bilo govora o morebitnem odhodu v Savdsko Arabijo ter predvsem o vrnitvi v Barcelono.

Zdaj se zdi, da je Argentinec najbližje odhodu v ameriško ligo MLS, kjer naj bi okrepil Inter Miami, ki mu predseduje David Beckham. Nogometna franšiza s Floride naj bi bila namreč blizu dogovora s 35-letnim argentinskim reprezentantom, poročajo največji tuji mediji, vključno z The Athleticom in Miami Heraldom. Odločitev naj bi bila znana že kmalu.

Ponudba s strani ameriške lige MLS naj bi bila po besedah neimenovanega vira, ki ga citira The Athletic, zelo kreativna in vsebuje tudi prispevka dveh največjih partnerjev lige – podjetji Apple in Adidas. Oba bi v primeru prihoda Messija v ZDA z Argentincem delila del dobička pri trženju ameriške lige.

Prav tako naj bi imel Messi v pogodbi klavzulo, ki bi mu ob slovesu od zelenic omogočala odkup deleža nogometne franšize v ligi MLS. Podobno klavzulo je imel ob podpisu za LA Galaxy tudi Beckham in jo nato izkoristil za ustanovitev novega kluba v Miamiju.

Zdi se, da se saga počasi bliža koncu. Po poročanju nekaterih virov sicer ni izključen niti scenarij, po katerem bi Messi podpisal za Miami, a naslednjo sezono kljub temu nadel dres Barcelone s statusom posojenega nogometaša.

Messi je za Paris Saint-Germain zbral 75 nastopov, na katerih je dosegel 32 golov in zabeležil še 35 asistenc. Argentinec je dvakrat osvojil Ligue 1 in dvignil tudi francoski superpokal. Kljub temu mu ni uspelo doseči glavnega cilja kluba, to je osvojitev lige prvakov.