Mesut Özil končal športno pot?

Nogomet 3. Feb 202314:19
Mesut Özil
Foto: Profimedia

Legendarni nemški nogometaš Mesut Özil končuje bogato nogometno kariero, piše turški športni novinar Yakup Çınar. Nekdanji nemški reprezentant je sotekmovalcem pri Basaksehirju sporočil, da ima dovolj in z ekipo predčasno prekinil pogodbo.

Mesut Özil je v četrtek prvič v tej sezoni začel v prvi postavi Basaksehirja, ob polčasu je mesto prepustil Srbu Danijelu Aleksiću, danes zjutraj pa naj bi sotekmovalcem sporočil, da ima dovolj in da končuje bogato kariero, trdi že zgoraj omenjeni turški novinar. Enako je sporočil tudi klubu in prekinil pogodbo.

Özil bil ob svojem vrhuncu eden najboljših igralcev v svetovnem nogometu. Kariero je začel pri Schalkeju, dve leti kasneje, leta 2008, je za 5 milijonov prestopil k Werderju, od tam pa je sledil prestop k madridskemu Realu za 18 milijonov evrov.

Po treh sezonah je za kar 47 milijonov evrov prestopil k Arsenalu, po letu 2020 pa se je njegova kariera začela naglo spuščati. Z Belim baletom je enkrat osvojil špansko prvenstvo, s Topničarji pa je trikrat dvignil lovoriko v pokalu FA.

V tej sezoni zbral le 142 minut

Leta 2021 je po prekinitvi pogodbe z Londončani okrepil Fenerbahče, a tudi turški velikan z njim ni bil zadovoljen in mu tako kot Arsenal predčasno pokazal vrata. Novo sredino je hitro našel pri sosednem Basaksehirju. Zdelo se je, da se seli v okolje, kjer bo ponovno zadihal, a bilo je ravno nasprotno. Zbral je zgolj 142 igralnih minut.

Kot rečeno, je včeraj prvič v tej sezoni zaigral v prvi postavi, po menjavi ob polčasu in porazu z 0:1 proti Kayserisporju, pa je dan kasneje obesil športne čevlje na klin. Vsaj, če gre verjeti, turškemu viru.

Igral je za mlajše selekcije nemške reprezentance, za člane pa je zbral 92 nastopov in dosegel 23 zadetkov. Z Nemčijo je leta 2014 v Braziliji postal svetovni prvak, štiri leta prej pa je bil v Južni Afriki tretji.

Komentari

Vaš komentar