Kapetan Maribora: Gremo na glavo, a pametno, z rokami naprej

Evropa 6. Jul 202210:00 > 11:31 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Nogometaše Maribora nocoj v Ljudskem vrtu čaka uvodna tekma nove sezone. Prvi krog kvalifikacij za Ligo prvakov prinaša dvoboj z beloruskim prvakov Šahtarjem iz Soligorska. Za Martina Milca bo to prva tekma v vlogi kapetana vijolic. Po koncu lanske sezone je namreč dokončno prevzel odgovorno nalogo, ki jo je v zadnjih letih izvrstno opravljal Marcos Tavares.

“Preden sva prišla s trenerjem na tiskovno konferenco, mi je Marcos dejal, da naj povem, da je še vedno z nami. Čeprav je v drugačni vlogi. Za vse, kar nam je “Tava” dal v vseh teh tekmah v Evropi, mu lahko samo čestitam,” se je na včerajšnjem druženju z novinarji svojemu predhodniku poklonil Martin Milec.

Martin Milec iz rok Marcosa Tavaresa prevzema kapetansko žezlo.

Tudi Mariborčane se bo kaj vprašalo

V mariborskem taboru se dobro zavedajo, da v goste prihaja tekmec, vreden vsega spoštovanja. Čeprav se Šahtar iz Soligorska po evropskih uspehih niti približno ne more primerjati z Mariborom, gre za klub, ki trenutno deluje na precej višjih finančnih obratih kot slovenski državni prvak.

“Imajo individualno kvaliteto, ki jo bomo skušali izničiti. Normalno je, da pri plačah 200 oziroma 300 tisoč evrov letno za klub igrajo zelo kakovostni igralci. Tam niso kar tako. Ne smemo pa govoriti le o njih, tudi nas se bo kaj vprašalo. Prepričan pa sem, da v tekmo ne bodo šli podcenjevalno. Poznajo Maribor, vedo česa smo sposobni v Ljudskem vrtu. Tudi naša ekipa je kakovostna,” poudarja novi kapetan Mariborčanov.

Martin Milec. Foto: Uroš Skaza

To ni Maribor, ki je izpadel proti Colerrainu

Maribor je letošnjo evropsko sezono pričakal v bistveno boljšem stanju, kot je bil v zadnjih dveh sezonah. Jasno, ko si državni prvak, je marsikaj lažje, tudi pot do Evrope je precej bolj odprta.

“Maribor je trenutno bližje evropskem Mariboru kot pa tistemu proti Colerrainu. V zadnji sezoni smo prejemali malo golov, pogosto smo mrežo ohranili nedotaknjeno. In to bo na evropskih tekmah najbolj pomembno. Forma je na začetku sezone vedno vprašljiva, zato je še toliko bolj pomembno, da bomo čvrsti v obrambi. V napadu pa imamo dovolj kvalitete, da pridemo v priložnosti, ki pa jih bo potrebno realizirati,” poudarja Martin Milec.

Tekmo med Mariborom in Šahtarjem iz Soligorska lahko spremljate na Sportklubu in pri Telemachu. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.

Bržkone sta pred nami dve tekmi, na katerih bodo odločale malenkosti. Čeprav tudi poraženec ostaja v Evropi, v Mariboru o tem sploh ne razmišljajo. Trenutno jih zanima le eno – boj za vstop v evropski nogometni raj. V Ligo prvakov.

“Želimo si narediti vse, da napredujemo v kvalifikacijah za ligo prvakov. Dokler si v tem tekmovanju, si želiš priti do konca. Kaj pa bo to prineslo, bomo videli. Jutri in v torek bomo naredili vse, da pridemo v drugi krog. Šli bomo na glavo, ampak z rokami naprej (smeh),” sproščeno, a z zavedanjem, kako pomemben teden je pred slovenskimi državnimi prvaki, zaključuje kapetan vijolic.