Mlinarji v desetih minutah do visoke zmage

Nogomet 7. Dec 202117:20 > 17:22
Radomlje so z zmago zapustile dno lestvice.

Nogometaši Radomelj so na zaostali tekmi 19. kroga v Ljubljani premagali Bravo s 3:0 (0:0).

Nogometaši Radomelj so prišli do pomembne zmage, s katero so se po dolgem času znebili zadnjega mesta na prvenstveni razpredelnici. Na zaostali tekmi, ki bi morala biti na stadionu ŽAK že v nedeljo, a so jo zaradi razmočenega igrišča prestavili za dva dneva in jo pripravili v Stožicah, so po zaslugi učinkovitih protinapadov v drugem polčasu ugnali Bravo, s tem pa dokazali, da jim igrišče v Stožicah ustreza. Pred tem so na osrednjem slovenska stadionu točk veselili tudi po tekmi z Olimpijo.

Prvi polčas ni postregel z dobrim nogometom. Radomlje so imele več žogo v nogah, Bravo pa je bil nekoliko nevarnejši, a nenatančen pri zadnjih podajah ali nezbran v zaključku akcij. Po enem izmed protinapadov se je v 22. minuti v ugodnem položaju znašel Amar Memić, a streljal zelo slabo, isti igralec pa je tri minute pozneje pred golom še zamudil podajo Žana Trontlja z glavo.

Tudi Radomljani so edino omembe vredno akcijo v prvem polčasu izvedli po protinapadu, Mark Zabukovnik je na desni strani ušel čuvajem, zavrnil žogo na rob kazenskega prostora, vendar je Ivan Šarić žogo poslal visoko čez gol.

Drug polčas postregel z več akcije

Nekoliko bližje prečki je bil na začetku drugega dela poskus zveznega igralca Brava Sandija Ogrinca, a tudi po njegovem strelu s 17 metrov je statistika strelov v okvir vrat ostala prazna, kakor na drugi strani tudi po lepi akciji in dvojnih podajah Šarića in Marka Božića, ko je slednji streljal mimo gola.

Izpolnila pa se je v 68. minuti, ko je sodnik ocenil, da je Mark Španring, ki je tik pred tem vstopil v igro, nepravilno zaustavljal Šarića. Najstrožjo kazen je zanesljivo izvedel Sandi Nuhanović.

Le štiri minute pozneje je po protinapadu Šarić žogo lepo podal do Gedeona Guzine, ta pa jo je poslal pod prečko. To pa še ni bilo vse, med strelce se je vnovič po protinapadu v 75. minuti vpisal še Luka Cerar.

Gosti so imeli še nekaj priložnosti, toda izid se ni več spremenil.

Radomljani so zdaj po točkah ujeli osmouvrščeni Aluminij, pred sežanski Taborom pa imajo tri točke prednosti.

Bravo – Kalcer Radomlje 0:3 (0:0)

Dvorana Stožice, gledalcev 100, sodniki: Kondić, Mikača, Švarc.

Strelci: 0:1 Nuhanović (68., 11-m), 0:2 Guzina (72.), 0:3 Cerar (75.).

Bravo: Josipović, Trontelj (od 65. Španring), Križan, Drkušić, Jakšić, Kavčič, Sever (od 65. Maružin), Trdin, Ogrinec, Kramarič, Memić (od 80. Bajde).

Radomlje: Velić, Primc (od 85. Kolar), Jazbec, Guček, Mužek, Zabukovnik, Nuhanović, Božić (od 83. Zulić), Pogačar (od 72. Cerar), Šarić (od 83. Kregar), Guzina (od 85. Varga).

Rumeni kartoni: Memić, Španring; Zabukovnik, Jazbec, Guzina.
Rdeč karton: /.

Potek srečanja v Stožicah:

KONEC TEKME!

86. minuta: Ponovna priložnost za Cerarja, ki pa tokrat ni uspel kaznovati napake domače obrambe.

GOOOL! Gostje so na poti do zanesljive zmage. Luka Cerar je zaključil akcijo mlinarjev v 76. minuti.

Zadetek Cerarja za zanesljivo zmago:

GOOOL! Radomlje so v 71. minuti izvedli hiter protinapad. Gedeon Guzina je sprejel podajo Šarića približno 5 metrov od vrat in žogo poslal v mrežo.

Zadetek Guzine:

GOOOL! Sandi Nuhanović je v 68. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen. Vratar je šel v levi kot, žogo pa je poslal v desni kot.

Enajstmetrovka za Radomlje:

67. minuta: Prekršek v kazenskem prostoru in enajstmetrovka za Radomlje! Rezervist Španring, ki je vstopil pred nekaj trenutki je storil prekršek nad Šarićem.

59. minuta: Odlična priložnost za goste. Božić in Šarić sta odigrala odlično dvojno podajo, slednji pa ni uspel premagati domačega vratarja Josipovića.

49. minuta: Sandi Ogrinec je poskusil z nevarnim strelom z roba kazenskega prostora. Dobra ideja, vendar nekoliko slabša izvedba.

Strela Ogrinca:

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

39. minuta: Protinapad Radomljanov in priložnost za nevaren strel z roba kazenskega prostora, vendar je žoga končala visoko nad vrati domačega vratarja.

25. minuta: Bravo je imel priložnost, da povede. Za Memića je bila žoga nekoliko prehitra, da bi jo lahko poslal v mrežo.

Priložnost Brava:

ZAČETEK TEKME!

Ljubljana, Stadion Stožice, glavni sodnik Kondić Božo.

Postavi:

Bravo: Josipović, Jakšić, Drkušić, Križan, Kavčič, Kramarič, Trdin, Ogrinec, Trontelj, Sever, Memić.

Radomlje: Velić, Mužek, Guček, Jazbec, Primc, Zabukovnik, Nuhanović, Božić, Šarić, Pogačar, Guzina.

Komentari

Vaš komentar