Posojeni vijolični bojevnik: Obstaja obojestranski interes

Nogomet 1. Mar 202216:17 > 21:10 1 komentar
Ognjen Mudrinski
Foto: Uroš Skaza

Ognjen Mudrinski je novi ljubljenec občinstva na mariborskem stadionu Ljudski Vrt. V letošnji sezoni je v odlični formi, v Prvi ligi Telemach je srbski nogometaš, ki je Mariboru posojen s strani poljske Jagielonije, dosegel že 11 zadetkov. Na lestvici strelcev zaostaja le za Maksom Barišičem, ki je dosegel gol več. Mudrinskega so navijači Maribora po le 16 tekmah v vijoličnem dresu že izbrali za vijoličnega bojevnika leta 2021. Z najbolj srčnim nogometašem ekipe se je za oddajo Pod prečko pogovarjal Matic Burazer.

Kaj vam nagrada vijolični bojevnik pomeni?

Nagrada mi veliko pomeni, zanjo sem navijačem zelo hvaležen. Predstavlja mi velik motiv, da nadaljujem z igrami v tem ritmu in da bom s svojimi predstavami upravičil nagrado.

Vijolični bojevniki po navadi zapustijo klub, gredo drugam. Kako je z vami, boste v poletnem prestopnem roku ostali?

Videli bomo. Zdaj sem povsem osredotočen na to sezono, da jo sklenemo, kot si želimo in da osvojimo naslov. Posoja se mi izteče po koncu sezone, v Jagieloniji imam še eno leto pogodbe. Obstaja obojestranski interes za nadaljevanje sodelovanja, ampak zdaj je najbolj pomembno, da sezono končamo, nato pa se bomo usedli za mizo in videli, ali bom ostal, se vrnil na Poljsko ali pa morda odšel celo kam drugam.

Kako vam je v slovenski ligi. Vas je presenetila s kvaliteto?

Zelo sem zadovoljen z ligo, z igrišči, predvsem pa z izjemnimi pogoji dela v Mariboru. Imel sem priložnost igrati v Srbiji, na Hrvaškem in v Sloveniji, vse je na nivoju, zadovoljen sem.

Ognjen Mudrinski je dosegel že 11 zadetkov. Foto: Jure Banfi

Na tribune so se vrnili navijači. Vas to še bolj podžge?

Kako da ne. Veliko lepše je igrati pred vsaj dva do tri tisoč navijači. Res bi se jim rad zahvalil za podporo, ki nam jo dajejo. Njihova podpora nam je tudi na zadnji tekmi pomagala do nove zmage.

Bližate se vrhu lestvice strelcev. Je ta nagrada v mislih?

S tem se ne obremenjujem. Osredotočen sem samo na vsako naslednjo tekmo. Goli so seveda moja zadolžitev. A s številom golov do konca sezone se ne obremenjujem. Najpomembneje je, da Maribor zmaguje in da na koncu osvojimo naslov.

Kako se razumeta z novim soigralcem Đorđem Ivanovićem. Vi ste v preteklosti igrali za Crveno zvezdo, Ivanović za Partizan. Gre za derbi navezo. Se kaj zbadata?

Z Đolejem sva pred šestimi leti igrala skupaj pri Spartaku iz Subotice. Vsekakor sva v dobrih odnosih. Njega je kasneje povleklo na napačno stran. Skušam biti dober vpliv nanj, jutri se v Srbiji igra derbi, a sem prepričan, da ga ne bova gledala skupaj.

Ko date gol se s tribun sliši: Mudri, Mudri, Mudri. Kaj vam to pomeni?

Vsakemu igralcu to pomeni največ. Zahvalil bi se jim.

Ste v izvrstni formi. Zadnji gol je prvi izven kazenskega prostora v slovenski ligi. Imam prav?

Mislim, da sem drugi gol dosegel izven kazenskega prostora. Skozi celotno kariero sem fokusiran na kazenski prostor, v njem sem dosegel 95% vseh svojih golov, lepo pa je doseči tudi tak zadetek iz razdalje.

Še zgodba s trenerjem Kraranovićem. Ste vedeli, da je vaš oče igral z njim?

To mi je Radovan povedal prvi dan, ko je prišel. Z mojim očetom je igral leta 1993. Vsekakor zanimiva zgodba, prepričan sem, da zaradi tega pri trenerju nisem bolje zapisan in da igram zaradi svojih kvalitet.

Foto: Jure Banfi

Je bil oče tudi napadalec?

Da, tudi on je bil napadalec. Igral je v Srbiji. Njegov največji dosežek je ta, da je vratarju Ivici Kralju prekinil rekorden niz brez prejetega gola, ki je bil dolg več kot 600 minut. Moj oče mu je dal v enem večeru dva gola.

Trener Karanović pravi, da je očeta žoga hotela, da je vedno dal gol, vi pa da imate več tehnike.

To sem slišal. Lahko rečem, da je bil tudi oče tehnično zelo dober in da sem veliko dobrih stvari v igri podedoval po njemu.

Koliko golov do konca sezone bi vas zadovoljilo?

Kot sem že prej rekel, se s številkami ne obremenjujem. Logično pa je, da ob dobri igri ekipe napadalci dobimo več priložnosti za dosego gola.

Morate pa tudi garati. Obramba se začne z napadom. Vam takšna igra odgovarja ali vas preveč utrudi?

To je normalno. Vsak mora igrati tudi v obrambi. To ni nič novega. V obrambi pomagam že od začetka kariere.

Za konec: Marcos Tavares je večni vijolični bojevnik, vi ste novi. Vam je že čestital?

Ja, seveda. Takoj me je pričakal v slačilnici. S Tavo imava izreden odnos na in izven igrišča. On je prava legenda kluba, veliko se pogovarjava. Njegovi nasveti so zelo dobrodošli.

Celoten pogovor z Ognjenom Mudrinskim:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje