Mura ima novega trenerja, z izborom ni presenetila

Nogomet 28. Feb 202319:52 > 19:53
Dejan Grabić si želi uspeh na derbiju potrditi z novimi tremi točkami. FOTO: Aleš Fevžer.

Dejan Grabić je novi trener nogometašev Mure. Dolgoletni trener Brava v Fazanerijo prihaja namesto Damirja Čontale, ki je službo izgubil po slabšem rezultatskem nizu v drugem delu sezone.

Zgodilo se je pričakovano. Dejan Grabić je sprejel nov trenerski izziv, seli se v Fazanerijo. Mura bo morala zanj plačati odškodnino (po naših informacijah naj bi šlo za okoli 15 tisoč evrov), saj je imel pogodbo z Bravom do konca sezone 2023/24.

“Čutim velik ponos in odgovornost. Obljubljam trdo delo, strast in veliko željo po zmagah. Rad bi se zahvalil Bravu, ki mi je omogočil uveljavitev v prvi slovenski nogometni ligi in mi dal vse pogoje za napredovanje. Vem, kam prihajam. Klub poganja velika navijaška strast in ljubezen, ki je v Sloveniji ne najdeš,” je ob podpisu pogodbe, ki traja do konca sezone 2024/25, povedal novi trener Mure.

42-letni Grabić na klop Mure prihaja namesto Damirja Čontale, ki se poslavlja po slabem nizu rezultatov v zadnjem času. Mura na prvih štirih prvenstvenih tekmah v letošnjem letu ni zmagala. Enkrat je izgubila in trikrat remizirala. Nazadnje v soboto prav proti Bravu.

Mura še čaka na prvo letošnjo zmago

Čontala se poslavlja po dobrem letu delovanja v vlogi trenerja članske ekipe Mure, kar je postal po odhodu Anteja Šimundže v Bolgarijo. Z Muro je na 45 tekmah v vseh tekmovanjih zbral 17 zmag, 15 remijev in 13 porazov.

Mirlindu Dakuju in soigralcem v zadnjem času ne gre najbolje. FOTO: Jure Banfi.

Prejšnjo prvenstveno sezono je končal na četrtem mestu, v tej sezoni pa je Mura trenutno na sedma. Iz pokala je izpadla, v Evropi pa je preskočila enega tekmeca in se ustavila v drugem krogu kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo.

Konec dolgoletnega plodnega sodelovanja v Spodnji Šiški

Grabić je bil trener Brava od poletja 2017, ko so Ljubljančani nastopali še v drugi ligi. V sezoni 2018/19 je Bravo prvič v zgodovini kluba popeljal v prvo ligo in v naslednjih letih utrdil status stabilnega prvoligaša. Bravo je pod njegovim vodstvom v prvenstvu zasedal šesto in dvakrat peto mesto, v prejšnji sezoni pa prišel tudi do finala pokalnega tekmovanja.

Grabić bo na klopi Mure debitiral že v nedeljo na tekmi proti Mariboru, Bravo pa naj bi na nedeljski tekmi proti Taboru v Domžalah vodil njegov dozdajšnji pomočnik Aleš Arnol.

Komentari

Vaš komentar