Mura v vlogi favorita, Šimundža opozarja

Evropa 4. Avg 202114:45 > 14:46 0 komentarjev
Ante Šimundža pravi, da Žalgiris individualno ni tako močen kot Ludogorec. Foto: Jure Banfi.

Pred četrtkovo prvo tekmo 3. kroga kvalifikacij lige Europo med Muro in Žalgirisom, ki se bo na Fazaneriji začela ob 20. uri, je nekaj misli strnil trener črno-belih Ante Šimundža, ki pričakuje zahtevno tekmo.

Mura je v drugo najmočnejšo tekmovanje izpadla po porazu proti Ludogorcu, zdaj pa jih čaka litovska zapreka, ki sliši na ime Žalgiris. Ime, ki bolj kot na nogometnih zelenice odmeva na košarkarskih parketih, a trener Mure Ante Šimundža opozarja, da gre za dobro ekipo. Dominantno v litovsekm prvenstvu.

“Gre za ekipo, s katero lahko tekmujemo, a tudi izjemno zahtevna. Odkar Žalgiris igra evropske tekme, ne igrajo domačega prvenstva. Njihova ideja je biti čim bolj uspešen na evropskih tekmovanjih,” opozarja trener Mure.

Slovenske prvake čaka litovska ovira. Foto: Jure Banfi.

Blažič se je z njim poigral

Če je Mura morala priznati premoč bolgarskemu prvaku, je Litovce odpihnil Ferencvaroš Mihe Blažiča. Skupaj je bilo kar 5:1 v prid Madžarom, zato tudi stavnice na prvi tekmi veliko več možnosti pripisujejo slovenskim prvakom.

Vloga favorita je torej na strani Mure, a Šimundža meni, da so ravno Litovci tisti izkušenejši. “Mi smo novinec v tekmovanju, Žalgiris ne. To je velika razlika med nami in njimi. Kot celoten klub se učimo, kako tukaj delovati. Želimo si biti tekmovalni ter čim večkrat okusit evropsko izkušnjo,” poudarja Šimundža.

Luka Bobičanec ostaja v Sloveniji. Podaljšal je pogodbo do leta 2024. Foto: Jure Banfi

Novinci še niso pravi

Mura je v zadnjem času spremenila zasedbo. V torek je bil tudi uradno potrjen odhod Nina Koutra, ki odhaja v Turčijo, prišleki Mitja Lotrič, Žiga Škoflek in Nik Lorbek pa še niso v stanju za maksimalen napor.

“Novinci, ki so prišli v klub, so fizično veliko slabši od nogometašev, ki so bili pri Muri. Dodatno bo potrebno delati in biti zelo potrpežljiv, pazljivo jim dajati minute, da sprejmejo naprej fizične zahteve, ki jih ekipa in tekmovanje zahtevajo,” še doda trener Murašev Šimundža. V mislih že ima postavo, ostajata še dve, tri dileme, ki jih bo strokovno vodstvo Mure skušalo idealno rešiti.

Četrtkov evropski obračun proti Žalgirisu na Fazaneriji, kjer bo ponovno glasno, se bo začel ob 20. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!