Mura z novim krilnim napadalcem

Nogomet 9. Jun 202211:12 > 11:19 0 komentarjev
mura
Foto: Jure Banfi

Avstrijski nogometaš Dardan Shabanhaxhaj je novi član slovenskega prvoligaša Mure, je klub sporočil na uradni spletni strani. Enaindvajsetletni član Sturma iz Gradca bo imel pri Muri v sezoni 2022/23 status posojenega nogometaša, državni prvak iz sezone 2020/21 pa bo imel nato možnost odkupa.

Shabanhaxhaj je krilni napadalec, ki je v minuli sezoni kot posojeni nogometaš igral za Kapfenberg. V tem času je na 23 tekmah dosegel šest golov in štiri podaje.

K Sturmu se je preselil že v mlajših selekcijah iz vrst GAK. Za prvo ekipo iz Gradca je odigral 20 tekem, 22 nastopov pa je vknjižil v drugi ekipi Sturma, kjer je ob tem zabil štiri zadetke. Shabanhaxhaj je tudi član avstrijske reprezentance do 21 let, so zapisali na spletni strani Mure.

“Zelo vesel sem, da sem se pridružil Muri. Gre za klub z bogato tradicijo, o katerem sem slišal samo dobre stvari. Tudi moj prijatelj Mirlind Daku mi je o klubu povedal veliko dobrega. Komaj čakam, da vidim navijače na stadionu in verjamem, da se bomo skupaj veselili novih zmag,” je ob podpisu pogodbe dejal 21-letnik.

“Posoja Dardana v Muro je naslednji korak v smeri sodelovanja in razvoja s SK Sturm Graz, za katerega verjamemo, da lahko v prihodnje postopopa preide na strateško raven,” pa je prestop komentiral predsednik Sobočanov Robert Kuzmič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!