Na klop Watforda bo sedel nekdanji angleški selektor

Nogomet 25. Jan 202221:20
Foto: Cal Sport Media - AP Images via Guliver

Nekdanji selektor angleške nogometne reprezentance Roy Hodgson je novi trener prvoligaša Watforda, ki je v ponedeljek po 20 tekmah odpustil Italijana Claudia Ranierija, so sporočili pri klubu.

Ranieri, ki je leta 2016 senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka z Leicester Cityjem, je v klub prišel oktobra in zamenjal Španca Xisca Munoza. Toda 70-letnemu Italijanu ni uspelo izboljšati Watfordovega izkupička. Ta je pod njegovim vodstvom osvojil le sedem točk in je na predzadnjem mestu lestvice.

Watford je izgubil sedem od zadnjih osmih ligaških tekem in je brez zmage na devetih tekmah v vseh tekmovanjih, kar je njegov najdaljši takšen niz po letu 2013. Usoden za odhod Ranierija pa je bil zadnji poraz z Norwichem (0:3).

Zdaj 74-letni Hodgson je bogato trenersko pot začel davnega leta 1976. Kasneje je zaslovel kot trener Liverpoola in milanskega Interja. Najbolj izpostavljen pa je bil kot selektor Anglije (2012-2016). Nazadnje je lani vodil Crystal Palace in klubu pomagal, da je ostal v eliti.

Komentari

Vaš komentar