Napaka Oura in evrogol Ibrahima skazila slavje Murašev

Konferenčna liga 7. Jul 202221:12 > 21:19
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij konferenčne lige v gosteh z 2:1 premagali moldavski Sfintul Gheorghe. Povratna tekma bo naslednji četrtek v Murski Soboti. Za Muro je najprej zadel Tio Cipot, avtogol pa je nato dosegel še vratar domačih Nicolae Calancea. Za domače je bil uspešen Jibril Ibrahim.

Mura je odločno začela dvoboj na stadionu Zimbru in nekajkrat nevarno zapretila pred moldavskimi vrati, a brez uspeha. Predvsem Kous je bil v 19. minuti v idealnem položaju, a je slabo sprejel žogo, priložnost pa je splavala po vodi.

Štiri minute kasneje je moral po prvem res nevarnem napadu in strelu Vadima Pairellija posredovati tudi Matko Obradović, ki je ohranil začetni izid.

V 26. minuti je strelom z glavo poskusil tudi Nikola Petković, kipa ni ogrozil moldavskega vratarja Calanceo. V prvem polčasu pravih priložnosti nato ni bilo več, tudi začetek drugega pa ni postregel z nevarnimi streli.

V prvem polčasu ni bilo golov. Foto: Jure Banfi

Nekajkrat sta obe ekipi sicer zapretili, a manjkala je zadnja podaja oz. bolj zbran odziv v nevarnih položajih. Veliko težav je Murašem povzročal predvsem Cedric Ngah v osrčju moldavske obrambe, ki je večkrat nevtraliziral nevarne podaje slovenskega predstavnika v kazenski prostor Moldavcev.

Tudi v 65. minuti je po poskusu rezervista Dardana Shabanhaxhaja uspešno posredoval prav Ngah, še v isti minuti pa je bil skupaj z ostalimi moštvenimi kolegi nemočen, ko je po sijajnem poskusu Luke Bobičanca vratar Calancea z zadnjimi močmi posredoval, žoga pa se je s pomočjo prečke srečno odbila do Tia Cipota, ki je žogo pred Ngahom pospravil v mrežo.

Gol Cipota za 0:2:

Kobie Morris je bil v 71. minuti po podaji s kota ob strelu z glavo blizu povišanju vodstva, a se je moldavska obramba rešila, minuto kasneje pa je slabo z roba kazenskega strela sprožil še Dardan Shabanhaxhaj.

V 73. minuti pa se je sreča še enkrat nasmehnila Muri. Po odbiti žogi je z roba kazenskega prostora močno sprožil Amar Beganović, zadel vratnico, žoga pa je nato zadela nemočnega vratarja Calanceo v hrbet in se odbila v mrežo.

Avtogola Calancea za 0:2:

Mura je bila nato blizu tretjemu zadetku. V 84. minuti je obetaven napad s strelom v moldavskega vratarja neuspešno zaključil Tio Cipot, podaja v osrčje kazenskega prostora pa bi bila v tistem trenutku boljša odločitev.

V 89. minuti pa so po napaki Samsondina Oura in evrogolu s 25 metrov rezervista Jibrila Ibrahima domači znižali izid in v zadnjih minutah vnesli nekaj nemira v Murino obrambo.

Napaka Oura in evrogol za 1:2:

Je pa imel osrednji branilec Mure Morris v 93. minuti na glavi z neposredne bližine priložnost za vodstvo s 3:1, a je za malo zgrešil. Vseeno je Mura iz Kišinjova odšla s prednostjo gola za povratno tekmo.

V primeru zmage v seštevku obeh tekem prvega kroga kvalifikacij bo tekmec Murašev irski predstavnik St Patrick’s Athletic.

Sfintul Gheorghe – Mura 1:2 (0:0)

Stadion Zimbru, sodniki: Spasjonikovs, Tatriks, Svipsts (vsi Latvija).
Strelci: 0:1 T. Cipot (65.), 0:2 Calancea (73./avtogol), 1:2 Ibrahim (89.).
Sfintul Gheorghe: Calancea, Svinarenco, Ngah, Smirnov, Ojog, Paireli, Lisu (od 83. Stefan), Cojocari (od 61. Ugochukwu), Puscas (od 76. Damascan), Suvorov (od 76. Calaidjoglu), Caruntu (od 76. Ibrahim).
Mura: Obradović, Pucko, Morris, Balažić, Beganović, Maruško (od 61. Šroler), T. Cipot (od 85. Majić), Bobičanec (od 79. Lorbek), Kous, Klepač (od 61, Ouro), Petković (od 61. Shabanhaxhaj).
Rumeni kartoni: Smirnov, Svinarenco, Pairelli; Beganović.
Rdeči karton: /.