Navijači Bayerna nad katarskega letalskega prevoznika

Bundesliga 26. Okt 202115:22 0 komentarjev
Foto: AP / Guliverimages

Navijači nogometnega kluba Bayerna iz Münchna vodstvo serijskega nemškega prvaka pozivajo k prekinitvi pogodbe z enim od njihovih glavnih pokroviteljev Qatar Airways.

Qatar Airways se je znašel na črnem seznamu navijačev Bayerna. Uradni letalski prevoznik Bavarcev je namreč v državni lasti Katarja, ki se že dlje časa otepa kritik zaradi več tisoč smrti migrantskih delavcev v času gradnje nogometnih stadionov za svetovno prvenstvo leta 2022.

Kot pišejo nemški mediji, se dogovor med klubom in letalskim prevoznikom zaključi prihodnje leto, vodstvo serijskih nemških prvakov pa sedaj resno razmišlja, da sodelovanja ne podaljša.

K temu so jih na vsakoletni skupščini kluba pozvali tudi njihovi navijači, ki Katarju med drugim očitajo množično kršenje človekovih pravic in korupcijo v športu.

“FC Bayern s sponzorskim dogovorom aktivno pomaga odvračati pozornost od zlorab, ki se dogajajo v Katarju. Če bi molčali o razmerah v Katarju, bi to pomenilo, da je Bayern do tega ravnodušen. S tem Bayern škodi svojemu ugledu in ne izpolnjuje svoje zgledne funkcije,” so v sporočilu za javnost med drugim zapisali podporniki kluba iz Münchna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!