Navijači, pozor: to so cene piva v Nemčiji (FOTO)

Euro2024 15. Jun 20247:00 1 komentar
Pivo v Kölnu
Foto: SK

Mesto Köln bodo 25. junija preplavili slovenski (in angleški) navijači. Kakšne cene priljubljene hmeljske pijače jih bodo pričakale v mestu ob Renu in kakšne na stadionih Eura 2024?

Potem ko sta Euro 2024 sinoči odprli reprezentanci Nemčije in Škotske, bo danes v ritmu Eura zaplesalo tudi dogajanje v mestu Köln, kjer bo 25. junija Slovenija skupinski del tekmovanja zaključila na tekmi z Anglijo.

Pravzaprav se je nogometno dogajanje v Kölnu začelo že sinoči v tukajšnjih navijaških conah, ki so jih preplavili nemški, škotski pa tudi madžarski in švicarski navijači, ki bodo še posebej na trnih danes ob 15.00, ko se bo tu začela tekma med izbranima vrstama Madžarske in Švice.

Če boste žejni, ne čakajte na tekmo

Nima si smisla zatiskati oči, pijača bo na Euru tekla v potokih, še posebej priljubljeno je v Nemčiji seveda pivo. V Kölnu so sicer glede tega malce posebni, lokalni Kölsch namreč praviloma pijejo z merico dva decilitra. V restavracijah in barih v centru mesta, boste za to količino priljubljene hmeljske tekočine odšteli med 2,5 in 3 evre. V Sloveniji pa je, resnici na ljubo, bolj popularna količina pol litra. Za veliko pivo boste v centru Kölna odšteli med 5 in 6 evrov.

Cene v Kölnu
Foto: SK

Kaj pa navijaške cone? V Kölnu lahko v njih dobite le malo pivo (3 dcl), cena je 4 evre. Koliko pa bo stalo pivo na stadionu? Če je verjeti našim sogovornikom v medijskem središču mesta Köln, boste na tekmi za pivo odšteli 7 evrov. Slovenski novinarski kolegi, ki so bili na uvodni tekmi v Münchnu, so nam zaupali, da so cene piva enake tudi v bavarski prestolnici in očitno je to splošna tarifa za hmeljski napitek na letošnjem Euru. Pri tem ne pozabite, da boste 2 eura porabili še za ‘kavcijo’ ob prejemu kozarca.

Cenik pijač
Foto: SK

Ko je govora o cenah hrane in pijače, je naša ocena nekako takšna – v Kölnu pričakujte takšne cene, kot bi jih pričakovali v Ljubljani. Če pa vas pot zanese severno proti kraju Wermelskirchen, kjer domuje Sportklubova ekipa, res lepo vabljeni na obisk. Tam boste namreč za ceno enega piva v Kölnu dobili dva.

Ko boste v Nemčiji, pa vendarle pazite na red in čistočo. Da ne bo tako, kot je bilo že prvi dan Eura …

Smeti
Foto: SK

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje