Nemcem grozi kazen Fife

Katar 2022 26. Nov 202217:441 komentar
foto: Guliverimage

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je nemškim reprezentantom pred dnevi pogledala skozi prste in jih ni kaznovala, ko so demonstrativno pokrili usta na ekipni fotografiji pred uvodno tekmo svetovnega prvenstva z Japonci. Po današnji odsotnosti nemških igralcev na novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo s Španci pa jim gotovo grozi kazen Fife.

Današnje novinarske konference v osrednjem medijskem središču v Dohi, ki gosti vse tovrstne dogodke na letošnjem mundialu v Katarju, se je udeležil le nemški selektor Hansi Flick, na njej pa ni bilo nobenega njegovega varovanca, je zapisala nemška tiskovna agencija dpa.

Nemška nogometna zveza (DFB) je že pred novinarsko konferenco sporočila, da na medijskem dogodku ne bo navzoč noben nemški nogometaš, ki v svojem pripravljalnem taboru v severnem delu Katarja pilijo zadnje podrobnosti pred izjemno pomembno tekmo s Španci.

Želja DFB je bila, da bi medijski dogodek pred dvobojem s Španci pripravili v nemški pripravljalni bazi, v tem primeru bi se nogometaši elfa izognili vsaj dvourni vožnji od svojega pripravljalnega tabora do medijskega središča in nazaj.

Nemčija je na uvodni tekmi skupine E nepričakovano izgubila proti Japonski z 1:2, medtem ko je Španija “povozila” Kostariko in visoko zmagala s 7:0. Nemčiji v primeru poraza na nedeljski tekmi proti Španiji, ki se bo začela ob 20. uri, grozi slovo od letošnjega mundiala, druga tekma med Japonsko in Kostariko pa se bo pričela ob 11. uri.

Komentari

Vaš komentar