Newcastle navijačem: To je kulturno neprimerno

Nogomet 20. Okt 202116:38 > 16:47 1 komentar
navijač Newcastla
Foto: Guliverimages

Angleški nogometni prvoligaš Newcastle, ki je ta mesec prešel v roke nesramno bogatega princa Savdske Arabije Mohammeda bin Salmana, svoje navijače naproša, naj na tekme ne prihajajo oblečeni v tradicionalna arabska oblačila.

Navijači Newcastla so prihod novih lastnikov pozdravili z odprtimi rokami. Nekateri so nad prevzemom, ki klubu obljublja povrnitev stare slave, celo tako zelo navdušeni, da so zadnjo tekmo proti Tottenhamu obiskali oblečeni v tradicionalna arabska oblačila.

A kot kaže, je gesta poskrbela za kar nekaj preplaha in nelagodja med vodilnimi v klubu. Ti so sedaj v skrbeh, da je nov modni slog njihovih navijačev kulturno neprimeren in bi z njim lahko užalili nove lastnike. “Newcastle navijače vljudno naproša, naj na tekme ne hodijo oblečeni v tradicionalna arabska oblačila in v pokrivalih z Bližnjega vzhoda, če teh ne nosijo običajno,” so v sporočilu za javnost zapisali pri severnoangleškem klubu.

“Obstaja možnost, da je takšen način oblačenja kulturno neprimeren in bi lahko pri nekaterih vzbudil občutek užaljenosti. Vse obiskovalce kluba spodbujamo, naj nosijo oblačila, ki so običajna za njihovo kulturo ali vero,” so med drugim sporočili iz Newcastla, ki je po novem v kar 80-odstotni lasti javnega investicijskega sklada iz Savdske Arabije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje