NK Maribor: Podtalne igre in udarci pod pasom

Nogomet 20. Maj 202216:31 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Pri NK Mariboru, ki ga v boju za končno slavje v letošnji sezoni državnega prvenstva čaka odločilni konec tedna, so se odzvali na očitke, da naj bi nogometašem Radomelj iz štajerske prestolnice ponujali visoko finančno stimulacijo za zmago v Kopru v prejšnjem krogu Prve lige.

Kot so poročali pri edinem slovenskem športniku časniku Ekipi, naj bi bila finančna nagrada za slavje v Kopru (Radomlje so v ponedeljek na Bonifiki zmagale s 3:1) za slovenske razmere vrtoglavih 80 tisoč evrov. Štajerci so tako krog pred koncem na vrhu lestvice s točko prednosti pred Primorci; Maribor v nedeljo čaka gostovanje pri Muri, Koper pa bo gostoval pri Bravu. Obe tekmi se bosta začeli ob 17.30.

A še pred zadnjim tekmovalnim koncem tedna so se v sporočilu za javnost na očitke odzvali pri Mariboru. Odgovor 15-kratnih državnih prvakov objavljamo v celoti in brez popravkov.

Zaščita ugleda z vsemi sredstvi

“Boj za naslov kot vrhunec vsake tekmovalne sezone izzove povečano zanimanje, močnejša čustva, a, žal, tudi podtalne igre, udarce izpod pasu. V zadnjem obdobju se jih je v slovenskem medijskem prostoru zvrstilo kar precej, ki jih ni bilo vredno komentirati. Tokrat pa se je z zapisom v petkovi izdaji edinega športnega dnevnika na naših tleh šlo predaleč.

Poskusi destabilizacije, vnašanja nemira, so se vmes stopnjevali. Na različne načine, toda ne glede na razsežnost “bomb in bombic” smo ohranjali osredotočenost le na igrišče, na svoje obveznosti. Ker smo po predzadnjem prvenstvenem krogu na prvem mestu, je to pomenilo še zadnjo priložnost. In zadnji poskus, da se v urah zaključnega odštevanja do trenutka odločitve o prvaku poskuša poseči še po zadnjih, nešportnih potezah.

Na vsak medijski zapis se ne moremo odzivati. In se nismo. Tokrat se zaradi zaščite klubske integritete moramo. Obtožbe o izdatni finančni stimulaciji nogometašev Radomelj za zmago v Kopru, omenjanje vrtoglavih zneskov, ki naj bi jih v ta namen iz Ljudskega vrta namenili v Radomlje, pomenijo grob napad na NK Maribor in v enaki meri na NK Radomlje, saj se na ta način želi razvrednotiti dosežek z igrišča.

Ko se vpletajo osebna imena, ko se očrni klubski ugled, je več kot dovolj razlogov za ostro obsodbo. In tudi za odziv z uporabo vseh pravnih sredstev, kar smo že storili.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!