Southgate: Ne razumem teh zgodb, Kane ni poškodovan

Nogomet ostalo 14. Okt 20209:31 > 9:34
Alex Morton, Getty Images Sport

Selektor Anglije Gareth Southgate se je na novinarski konferenci pred tekmo z Dansko ostro odzval na poročanja o poškodbah njegovih izbrancev. Southgate zatrjuje, da s sodelavci nikoli ne bi ogrožal zdravja nogometaša, hkrati pa zatrjuje, da Harry Kane ni poškodovan.

Napadalec Tottenhama Harry Kane je proti Belgiji na zelenico vstopil v 66. minuti, za trenerja spursov Joseja Mourinha pa je bil to povod, da je od vodstva reprezentance zahteval, da naj slednje zaščiti igralce in prosil, da Kane proti Danski v sredo ne zaigra.

Southgate je Portugalcu hitro odgovoril in mu razložil, da si tudi sam želi najbolje za svoje varovance. Hkrati je razkril, da je Kane pripravljen za igro in da je povsem okreval.

Teh zgodb ne razumem povsem. Proti Belgiji bi zaigral v prvi postavi, a je premalo treniral. Počutil se je dobro, bil je pripravljen. Ne vem, od kod prihajajo te zgodbe, bili smo v kontaktu z zdravniško službo Tottenhama, a se o tem sploh nismo pogovarjali. Dodajam, da na reprezentanco takšne zgodbe ne vplivajo. Kane je povsem zdrav, poškodba je pozabljena. Prejšnji teden je sicer čutil manjšo bolečino v mišici, kar pa je za profesionalnega športnika, ki se vrača po poškodbi, nekaj normalnega,” je povedal angleški selektor in dodal:

Igralcev nikoli ne izpostavljamo tveganju. Tudi sam sem bil profesionalni nogometaš, vedno zagovarjam dobrobit igralca. Nikogar nismo silili v tveganje, nikoli nismo izgubili igralca zaradi napačnih treningov. Na to sem zelo ponosen. Logočni je, da tudi mi želimo, da so vsi pripravljeni, želimo si, da so v najboljši možni formi.

V 4. krogu Lige narodov se bo Anglija pomerila z Dansko. Tekmo boste lahko od 20.45 naprej spremljali na Sportklubu 6.

Sportklub Slovenija