V lovu na EP uvodoma proti Švici

Nogomet ostalo 26. Nov 20209:21 > 9:26
NZS.si

Pred člansko futsal reprezentanco je prva od šestih tekem kvalifikacij za EP 2022, ki bo potekalo konec januarja 2022 na Nizozemskem. Prvi nasprotnik naše izbrane vrste v kvalifikacijah je ekipa Švice (8.12. ob 19:00 v živo na Sportklubu), v skupini 6 sta še reprezentanci Španije in Latvije.

Tekma s Švico bo na sporedu v torek, 8.12. ob 19:00 v Laškem. Selektor Tomislav Horvat je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.

“Če smo zbrani vsi, če smo vsi zdravi, imamo na voljo zelo močno reprezentanco. Odsotnost vsakega vrhunskega igralca se nam pozna, saj jih nimamo 20. Verjamem in upam, da bomo kvalifikacije za EP 2022 odigrali z najboljšo možno ekipo!” je ob tej priložnosti dejal selektor Horvat.

Slovenija je dosedaj igrala na šestih evropskih prvenstvih, nazadnje doma v Ljubljani 2018., ko je v Sloveniji potekalo zgledno in uspešno organizirano evropsko prvenstvo.

Spremenjen sistem kvalifikacij
Evropska nogometna zveza Uefa je za tokratno kvalificiranje za na evropsko prvenstvo uvedla nov sistem tekmovanja. V osem skupin deljenih 32 ekip, v vsaki skupini se ekipe pomerijo med sabo doma in na tujem. Mesto na EP si zagotovi osem prvakinj skupin, šest najboljše drugouvrščenih zasedb, za zadnje prosto mesto pa se bosta v dveh tekmah pomerila še sedma in osma drugouvrščena ekipa iz posameznih skupin. Pred tem so že potekale predkvalifikacije, kjer si je mesto v glavnem delu kvalificacij zagotovilo šest ekip, v prvih dneh decembra pa se bosta za mesto v kvalifikacijah pomerila še Bolgarija in Armenija.

Vabljeni igralci:
Nejc Hozjan (A.S.D. FF Napoli ITA), Benjamin Tušar (AC Praha Sparta Futsal ČEŠ), Igor Osredkar (Apfel Nov Vrijeme Makarska HRV), Kristjan Čujec (FK Dobovec), Žiga Čeh (FK Dobovec), Teo Turk (FK Dobovec), Klemen Duščak (FK Dobovec), Nik Zajc (KMN Bronx Škofije), Igor Bratić (FC Litija), Denis Totošković (FC Litija), Matej Fideršek (FC Litija), Alen Fetić (SSD Acqua Sapone C5 SRL), Jeremy Bukovec (FC Ptuj), Tjaž Lovrenčič (US Saint Pagano ITA).

Igralci na čakanju:
Žan Koren (Pordenone ITA), Luka Jamnik (FC Litija), Tine Šturm (FC Litija), Nejc Kovačič (Pordenone ITA), Denis Kneževič (KMN Sevnica), Tilen Gajser (FC Ptuj), Nejc Berzelak (FK Siliko) (vir: nzs.si)